Australiska små och medelstora företag som fångar kryptovåg medan en ETF fungerar

Av | juli 13, 2021


Australiska små och medelstora företag som fångar kryptovåg medan en ETF fungerar 101
Källa: Adobe / danielpankoke

Allt fler australiensiska små och medelstora företag, till och med revisionsföretag, investerar i kryptotillgångar, enligt exempel på Tesla och MicroStrategy, enligt lokal kryptoutbyte Swyftx.

Under det senaste året har Swyft’x kundbas ökat från cirka 15 000 användare till cirka 320 000 idag, varav några av de nyförvärvade kunderna är individer och personer som representerar truster och självförvaltade fonder, men många andra kommer från små och medelstora företag, Tommy Honan. , Chef för strategiska partnerskap vid australiensiska börsen, berättade för den lokala nyhetswebbplatsen Stockhead. Bland individerna är cirka 5% -6% högvärdiga konton med mer än 250 000 AUD (187 000 USD) i tillgångar.

”Vi har bokföringsföretag. Vi har byggnads- och byggföretag. Vi har fastighetsutvecklingsföretag. Vi ser en ganska stor uppgång i dessa typer av konton, ”citerades Honan. Han gav inga specifika nummer och sa bara att individer med hög nettovärde inte köper kryptotillgångar utanför topp 100-listan.

I båda fallen kan australierna få fler alternativ att investera i kryptotillgångar inom en snar framtid.

De Australian Securities Exchange (ASX) granskar ett antal applikationer för en kryptokursbaserad börshandlad fond (ETF) som kan lanseras så snart som i år, rapporterade Business Insider Australia i maj med hänvisning till “flera branschkällor.”

“Du kan se hur mainstream detta har blivit på institutionell nivå på utvecklade marknader, som USA, Kanada, Europa och Storbritannien. Du kan inte ignorera det. Vi kan inte ignorera det, och vi är inte,” ASX verkställande chef Max Cunningham citerades.

En ETF skulle göra det möjligt för vardagliga investerare att äga kryptotillgångar som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) som en del av deras vardagliga aktieportfölj, medan Australiens superannuationsfonder också kunde investera i denna tillgångsklass.

Superannueringstillgångarna uppgick till 3,1 AUD AUD (2,31 USD USD) i slutet av mars i år, enligt Association of Superannuation Funds of Australia.

Australiska små och medelstora företag som fångar kryptovåg medan en ETF fungerar 102
I AUD. Källa: superannuation.asn.au

___

Läs mer:
– Fransk Crypto-investerare stämmer australiensiskt företag efter att Klaytn-affären går söderut
– Unga investerare driver ökade Aussie Bitcoin & Crypto-investeringar

– 4000 tyska fonder kan nu börja investera i Crypto
– Deutsche Börse Group, TP ICAP Make Crypto Bets With New Plans, Investments

– Fidelity in Hiring Spree As Investors Eye Cryptoassets Beyond Bitcoin
– NYDIG och NCR samarbetar för att ta Bitcoin till 650 amerikanska banker, kreditföreningarSource link