Australian Crypto ETF, Digital Dollar Pilots, MetaMask Phishing Bot + Fler nyheter

Av | maj 3, 2021


Australian Crypto ETF, Digital Dollar Pilots, MetaMask Phishing Bot + Fler nyheter 101
Källa: iStock / btgbtg

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • De Australian Securities Exchange granskar ett antal applikationer för en kryptovalutabaserad börshandlad fond (ETF) som kan lanseras så snart som i år, rapporterade Business Insider Australia med hänvisning till “flera branschkällor.”
 • Digital valutagrupp (DCG), moderbolaget till Investeringar i gråskala, sa att det har godkänt DCG: s köp av upp till totalt 750 miljoner USD i aktier på Gråskala Bitcoin Trust. Detta ökar DCG: s tidigare tillstånd att köpa upp till 250 miljoner USD i GBTC-aktier med 500 miljoner USD. Per den 30 april 2021 har DCG köpt aktier i GBTC till ett värde av 193,5 miljoner USD, tillade de.
 • INX Ltd., den blockkedjebaserade globala handelsplattformen för digitala värdepapper och kryptotillgångar, sa på måndagen att den förväntar sig ha höjt 125 miljoner dollar i ett säkerhetsbricka och aktieerbjudande, rapporterade Reuters. Intäkterna från det första offentliga erbjudandet av säkerhetspengar någonsin uppgick till 85 miljoner USD, mottagna från mer än 7200 institutionella investerare och privatpersoner, tillade det.
 • Andreessen Horowitz, ett av Silicon Valley högsta profilerade riskkapitalföretag, vill skaffa en fond på så mycket som 1 miljarder USD för att investera i kryptovalutor och kryptostarter, efter framgången med sin investering i Coinbase, rapporterade Financial Times och citerade “fyra personer med kunskap om processen. ”
 • Teamet som brände och tokeniserade en original Banksy-bit sa att den har höjt 3 miljoner USD för att starta Burnt Finance, ett decentraliserat auktionsprotokoll byggt på Solana (SOL) för att möjliggöra “snabba och sömlösa auktioner.” Stöds av Injektivprotokoll dess investerare inkluderar Multicoin, Trots, Alameda, Mekanism, Vessel Capital, Hashkey, Spartanskoch andra investerare.

CBDCs nyheter

 • De Digital Dollar-projekt (DDP) sa att de kommer att lansera minst fem pilotprogram under de närmaste 12 månaderna med intresserade intressenter och DDP-deltagare för att mäta värdet på och informera den framtida utformningen av en amerikansk centralbank digital valuta (CBDC), eller “digital dollar.” DDP kommer att offentliggöra resultaten av och insikter från piloterna för användning i akademisk studie, liksom politiska överväganden från kongressen, tillade de.

Säkerhetsnyheter

 • Ethereum (ETH) plånbok och webbläsare MetaMask varnade sina användare att en ny typ av phishing-bot har blivit aktiv. Det “föreslår bra att du fyller i ett supportformulär på en större webbplats som Google-ark” och “frågar efter din hemliga återhämtningsfras”, sa de och tillade att “ett enkelt enkelt sätt att undvika denna typ av nätfiske är att ENDAST söka support från INOM appen du vill ha hjälp med. “
 • Den 1 maj Spartansk protokoll, ett decentraliserat protokoll byggt på Binance Smart Chain, utnyttjades för att resultera i mer än 30 miljoner USD förlust, enligt säkerhetsstart PeckShield. Händelsen berodde på en felaktig beräkning av likviditetsandel i protokollet, som utnyttjas för att tömma tillgångar från poolen, tillade de. Teamet bakom protokollet bekräftad att deras kod hade en brist, trots “den granskades”, “men en oetisk hackare utnyttjade” den. Teamet tillade att “Sparta kommer att bygga om.”

Regulationsnyheter

 • Turkiets regering har sagt kryptobörser att de måste följa samma typ av protokoll mot penningtvätt och finansiering av terrorism som den konventionella finanssektorn. Under helgen trädde ett nytt dekret som förbjuder användningen av krypto för betalningar i kraft – även om den nya chefen för landets centralbank tidigare har uteslutit en total kinesisk stilstopp på krypto. I ett presidentdekret som publicerades den 1 maj förklarade regeringen att dess befintliga AML-lag hade ändrats genom presidentbeslut den 30 april för att inkludera “leverantörer av kryptotillgångstjänster” och “sparbaserade finansbolag”.
 • En privat medlems proposition som föreslår att “institutionalisera” kryptoassets “som bitcoin (BTC) och ethereum” i Sydkorea kommer att läggas fram av en regeringspartiets parlamentsledamot, rapporterade Seoul Kyungjae. En parlamentarisk finanskommitté kommer att överväga lagförslaget från demokratiska partiets lagstiftare Lee Yong-woo. Lee hävdade att lagförslaget skulle sträva efter att öka “öppenhet” i sektorn. Han sa att det skulle tvinga kryptobörser att lagra sina kryptofonder hos tredjepartsförvarare och avskaffa alla former av anonymitet i sektorn.

DeFi-nyheter

 • Ethereum-baserat Paraplynätverk, ett decentraliserat finansprojekt (DeFi), sa att det nu lanseras på Binance Smart Chain. “De höga kostnaderna för Ethereum-nätverket gör det uppenbarligen svårare för oss att uppnå vårt första mål: att vara den billigaste dataleverantören”, säger teamet.

Antagande nyheter

 • Spaniens University of Zaragoza har lanserat vad den märkt en “banbrytande studie om användningen av bitcoin inom betalningsområdet.” Universitetet kartlägger engelska och spanska talare om personer som har använt BTC för att köpa produkter och tjänster som en del av vad det kallade ”ett stort och representativt urval från flera länder”, i en intervju med Diario Bitcoin. Forskargruppen sa att det hade “beslutat att fokusera på bitcoin” eftersom “av de få företag som accepterar kryptobetalning, praktiskt taget de flesta av dem handlar uteslutande om BTC.”

Source link