Att lösa dessa 7 utmaningar skulle påskynda antagandet av Bitcoin

Av | juni 20, 2021


Att lösa dessa 7 utmaningar skulle påskynda Bitcoin Adoption 101
Källa: Adobe / Petkov

Det finns sju viktiga utmaningar som för närvarande står i vägen för antagandet av bitcoin (BTC), enligt Miami BTC-konferensdeltagarna som talar till Cryptonews.com – och ändå kommer BTC sannolikt att se större konsument- och affärsintroduktion, vilket också skulle hjälpa priset.

Bitcoin 2021, en stor konferens med fokus på världens främsta kryptoprojekt, hölls i Miami, USA, från 4–5 juni – där tusentals människor samlades i en personlig kryptohändelse, en av de första i sorten sedan starten av COVID-19-pandemin.

Insiderna pratar med Cryptonews.com identifierade ett antal viktiga – och som märkbara, sammankopplade – problem som bromsar BTC: s mainstream-antagande.

1. Skalbarhet

Den här är verkligen ingen överraskning. David Shafrir, grundare och president för GDA Capital, kapitalmarknadens arm GDA Group of Companies, heter det som ett av de största problemen som Bitcoin står inför, med tanke på att nätverket för närvarande inte kan hantera ett stort antal transaktioner. Det hanterar cirka 7 transaktioner per sekund (TPS), vilket är betydligt mindre än Visatak på 24 000 TPS, sa han och tillade att:

“Detta lovar inte bra för användning i global skala, eftersom ökad användning skulle strypa transaktionshastigheten och höja avgifterna till orimliga nivåer.”

Det finns dock flera lösningar i arbetet, inklusive Lightning Network, som är en Layer 2-skalningslösning utformad för att bära vikten av transaktionsdata.

Att lösa dessa 7 utmaningar skulle påskynda Bitcoin-antagande 102
7-dagars glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

Matthew Gundrum, marknadschef för kryptovalutalön Bitwage, betonade också att om Bitcoin hoppas få mer adoption, måste det också fungera som ett betalningssystem.

“I sitt nuvarande tillstånd är det extremt opraktiskt för övergångar”, sa Gundrum och tillade att innovationer som Lightning Network kan förändra detta, eftersom företag som Strejk visar redan detta.
__
Läs mer:
– Bitcoin Eyes 40 000 USD mitt i moskusuttalande, bekräftelse av taproot
– Bitcoin Lightning Network växer även om du har glömt det

2. Företag accepterar det för betalning

Företagets acceptans av bitcoin som betalningsform är en utmaning, enligt BitPayWilliam Zielke. 93% av konsumenterna med krypto anger att de vill kunna spendera det, men många topphandlare har ännu inte erbjudit BTC som betalningsalternativ, sa han.

Enligt en ny rapport från BitPay och den interaktiva nyhetsplattformen PYMNTS, av 8 008 amerikanska konsumenter (nuvarande och tidigare kryptovalutaanvändare och icke-användare) som undersöktes i februari, gjorde 57% av tidigare eller nuvarande kryptoägare åtminstone ett köp med det förra året och 59 % av konsumenterna som aldrig ägde krypto är intresserade av att använda den för att göra inköp i framtiden. Under tiden har en nyligen genomförd internationell undersökning av Mastercard visade att 40% av respondenterna överväger att använda krypto som betalningsmetod.

I båda fallen ser hela kryptoindustrin nu El Salvador, där BTC kommer att bli lagligt betalningsmedel i september i år och handlare kommer att vara skyldiga att acceptera BTC på begäran av en kund. Som rapporterat syftar dock två oppositionslagare att ändra nyckelklausuler i Bitcoin-lagen.
__
Läs mer:
– Bitcoinmassadoption skulle gynna och skada den nuvarande ekonomin
– Stablecoins kan vara bättre än Bitcoin för betalningar, men kanske inte för länge

3. Volatilitet

En annan fråga är volatilitet, påminde Shafrir, och den här kommer definitivt inte som en överraskning för någon. Och medan många BTC-förespråkare hävdar att volatilitet är en funktion, inte ett fel, är det “ett betydande hinder” för mainstream-adoption, betonade presidenten.

“Medan kryptoveteraner förstår att bitcoin är där det är idag som ett direkt resultat av dess inneboende volatilitet, är det inte troligt att den genomsnittliga investeraren gör en 30% intradagnedlåning”, sa han.

Anmärkningsvärt är volatiliteten fortfarande ett av de viktigaste argumenten mot bitcoins status som värdeförråd, noterade Shafrir och tillade att ”när bitcoin träffar kritisk massa och likviditet ökar på global skala blir det mycket svårare för individer eller till och med organisationer, för att flytta priset på BTC – vilket betyder att volatiliteten kommer att avta. ”

Bitcoin volatilitetsdiagram:

Att lösa dessa 7 utmaningar skulle påskynda Bitcoin-antagande 103
30-dagars BTC / USD-volatilitet. Källa: buybitcoinworldwide.com

__
Läs mer:
– Bitcoin var detta billigt Endast 20% av sin historia – Pantera VD
– Volatilitet är Cryptos bästa vän

William Zielke noterade El Salvadors senaste drag, som skakade både krypto- och icke-kryptovärldarna – accepterade BTC som lagligt betalningsmedel – och uppgav att BitPay uppmuntrades att lära sig att det första landet i världen kallade bitcoin en valuta.

Han tillade att “tills bitcoin är bestämd att vara en valuta (mot en butik med värde), kommer antagandet att fortsätta att vara långsamt.”
__
Läs mer:
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador

5. Utbildning

Per Zielke är många konsumenter inte ens medvetna om att de kan spendera sin bitcoin, och de vet inte hur man gör det. För att få ordet om båda dessa är det som behövs utbildning.

På samma sätt noterade Gundrum ett enkelt faktum: “Bitcoin är komplicerat” – det kommer med många faktorer man behöver lära sig om och förstå. “Alla företag i rymden måste prioritera utbildning och rensa upp missuppfattningar så att människor kan komma in i detta utrymme med förtroende,” sa han.
__
Läs mer:
– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Ärlighet och utbildning hjälper Bitcoin att bygga förtroende – undersökning

6. Reglering kontra självreglering

Reglering är en av de aspekterna inom krypto som inte alla kan komma överens om – medan vissa ser det som fördelaktigt, andra anser att det är skadligt. Ändå tycker många att ett decentraliserat system inte kan passa reglerande ramar för centraliserade system – och att decentralisering genom design kräver självreglering.

Shafrir menade att regler i alla större ekonomier förblir “det största hindret” för tillväxten av kryptovalutor. Bitcoin tvingas för närvarande att följa regler och system som inte har utformats med tanke på sådan innovation – och dessa förordningar “gynnar dominerande aktörer framför störare eftersom regeringar inte är säkra på hur man kan skydda konsumenter och marknader när finanssystemet är decentraliserat.”

Å andra sidan, med en traditionell centraliserad institution, har någon kontroll över transaktioner och saldon, sa han och slutsatsen att:

“Regeringar runt om i världen behöver anamma ny teknik och låta kryptoindustriledare utveckla en självreglerande modell som uppmuntrar innovation samtidigt som konsumenterna skyddas.”

__
Läs mer:
– SEC-kommissionsledamot orolig stram reglering kan motverka kryptoinnovation
– Kryptoindustrins lobbykraft växer när tidigare tjänstemän byter sida

“Bitcoin-samhället känns väldigt isolerat och ibland giftigt”, säger Matthew Gundrum.

Detta kan särskilt ses på sociala nätverk som Twitter och Clubhouse. Och även om vissa människor hävdar att “det behövs galna, passionerade människor”, är det också nödvändigtvis för att se till att människor inte är rädda bort från rymden.

“Även om vissa säger att alla kommer att komma till bitcoin så småningom så det spelar ingen roll hur samhället agerar just nu”, avslutade Gundrum.
__
Läs mer:
– Gemenskaper är viktiga för kryptoprojekt men kan bli mindre viktiga
– “Nocoiner” -tvist slutar ifrågasätta värdet av “Coiners”

Väntar fortfarande på månen

Trots hindren betonade de deltagande konferensdeltagarna att det finns ett betydande konsument- och affärsintresse för krypto, och speciellt för bitcoin, eftersom kryptos pris exploderar i framtiden.

Denna konferens var en ledtråd för vad som skulle komma, sade Gundrum och noterade det ”svindlande” antalet och mångfalden av deltagare.

“Detta kommer att bli en lång och svår resa, men Bitcoin är en av de viktigaste uppfinningarna genom tiderna och människor börjar äntligen vakna upp till det.” Så svaret på frågan vad som väntar världens äldsta krypto är att “Bitcoin går till månen.”

BitPays största takeaway från konferensen var att konsument- och affärsintresset ”exploderar”, säger Zielke. För 2021 och 2022 ser företaget att köpmän och konsumenter antas mer vanligt eftersom allt fler företag och konsumenter vänder sig till bitcoin och andra kryptos som ett handelsmedel och för transaktioner.

____

Läs mer:
– Folk ber Cryptoverse att fixa dessa saker för att nå Bitcoin Mass Adoption
– 6 Crypto-experter på vad som skulle uppmuntra människor att använda Bitcoin

– Bitcoin är mer “offentliga” pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Förbered dig på “Uncertain Future of Money” – US Intelligence Center

– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?Source link