Återhämtning, otillgängliga utbyten och Teslas ‘Diamond Hands’

Av | maj 19, 2021


Crypto Flash Crash: Recovery, Onavailable Exchanges & Teslas 'Diamond Hands' 101
Källa: Adobe / zilvergolf

På onsdag, som ursprungligen verkade som en annan vanlig skarp korrigering på kryptomarknaden, förvandlades plötsligt till en mindre vanlig flashkrasch, återigen präglad av utbytesavbrott och kraftig rebound, medan professionella investerare utbildar nybörjare, och Elon Musk hävdar att Tesla har inte sålt sina bitcoin (BTC) innehav.

Klockan 17:43 UTC handlar BTC 39 798 USD, återhämtar sig från 30 415 USD, nåddes tidigare idag. Priset är fortfarande nere med nästan 9% på en dag. Ethereum (ETH) återhämtade sig från 2 051 USD till 2 839 USD, vilket minskade sina dagliga förluster till mindre än 17%. Andra mynt från topp 10-listan minskar med 13% -29% på en dag.

“Detta kommer att kännas väldigt obekvämt för många handlare och investerare som är nya i detta område med hög volatilitet och med rätta så har vi sett att många högre hävstångspositioner avvecklas på kort tid,” Jeffery Wang, chef av Amerikas på Amber Group, sa i en e-postkommentar.

Detta var “en stor utspolning”, tillade Wang, och om marknaden vill fortsätta högre var det “troligtvis nödvändigt att ta bort en del av skummet från överdrivna positioner.”

De närmaste dagarna kommer att vara viktigt för att se hur det totala sentimentet är, “en term som vi har hört upprepade gånger under de senaste 6 månaderna är att många handlare ville ha möjlighet att köpa lägre, dvs köpa dip, så med möjligheten nu kommer se om människor sätter in nya pengar på jobbet eller om deras inställning har förändrats. “

Mot bakgrund av denna massiva nedgång över kryptomarknader, många i Cryptoverse, såsom FTX VD Sam Bankman-Fried, har noterade stora likvidationer över hela linjen.

Handelspositioner på 8,7 miljarder USD (totalt 790 625) på marknaden för kryptaderivat likviderades under det senaste dygnet, per data från Bybt.com. 3,7 miljarder USD av dessa är handelspositioner i BTC. Ethereum-handlare förlorade över 2,3 miljarder USD.

“De senaste 48 timmarna på marknaderna var blodiga – riktigt blodiga,” skrev Anthony Sassano, SetProtocol produktmarknadschef och författare till det Ethereum-fokuserade nyhetsbrevet The Daily Gwei och ETH föll “mycket lägre än nästan någon trodde att det skulle falla.”

Som sagt föreslog Sassano att investerare kanske vill “tänka om år, inte dagar.”

Dessutom per Ju Ki-young, VD för kryptoanalysleverantör CryptoQuantbör folk vänta på att valar stoppar insättningar för försäljning de närmaste timmarna. “Försök inte vara en hjälte som fångar botten”, säger han sa. “Var försiktig.”

Å andra sidan fann några av dem som ville köpa bitcoin och annan krypto sig inte kunna. “Det finns inget mer frustrerande än att försöka köpa bitcoin till försäljning men varje börs som kämpar under den höga trafiken,” sa framträdande kryptoinvesteraren Anthony Pompliano. (Läs mer: Crypto Exchanges Scale, but outages Sannolikt att förbli en fakta av livet)

Som sagt började ett antal personer rapportera att de inte kunde komma åt vissa börser och handelsverktyg, eller att de släpar eller att de upplevde någon form av märkbar fråga – och ingen tyckte att det var förvånande eftersom det inte är första gången detta har hände. Några av dessa enligt uppgift omfatta Blockfölj, BlockFi, Cryptowatch, Binance skrivbord, Bitpanda, FTX, Bitstämpel, Kraken, Huobioch ett antal andra.

Ett av de största börserna som upplevde problem (återigen) var Coinbase, som sa: “Vi ser några problem på Coinbase och Coinbase Pro och vi är medvetna om att vissa funktioner kanske inte fungerar helt normalt. “De tillade att kunderna har problem med att logga in, se sina saldon och handla, men att pengarna är säkra.

Analys, prognoser och råd

“Med hundratals projekt som byggs över olika blockkedjor, viktiga kryptosegment som DeFi upp till USD 71B av det totala värdet låst, får NFT: er sin rättvisa uppmärksamhet i vanliga medier, Ethereum, den näst största blockkedjan i världen och får flera effektivitet uppdateringar och övergång till bevis på andel under de kommande månaderna kommer marknaderna att göra en snabb comeback tidigare, “Ganesh Swami, VD och grundare av Kovalent, en blockchain-dataleverantör, sa i en e-postkommentar.

“Men mer än någonting, vad denna onekligen stora korrigering och de före den bevisar, är att kryptomarknaden är motståndskraftig, att det är ett långsiktigt spel som inte passar de svaga,” Antoni Trenchev, grundare och Managing Partner för större kryptolångivare Nexo, sa.

Enligt honom rullar “många” av deras kunder ut från BTC till ETH för att “på ytan är Bitcoin nu där ETH var några månader tillbaka: det slog 2000 USD i februari och misslyckades sedan med att återta det territoriet i mer än en månad. ”

Under tiden Gunnar Jaerv, Chief Operating Officer för Första digitala förtroendet, en Hong Kong-baserad digital förvaringsinstitut, betonade att det är ytterst viktigt att de i kryptoutrymmet spenderar tillräckligt med tid på att undersöka fakta innan de tror på någon diskussion i sociala medier, särskilt med tanke på reaktiviteten hos så många kommentarer som har drivit kraschen hos båda BTC och ETH.

Samtidigt förespråkade BTC: s advokat och Kvantekonomi analytiker Jason Deane stressad att Bitcoins grundläggande, nätverk och mål förblir helt intakta.

“Musks funderingar är i slutändan irrelevanta för någon av dessa faktorer. Han kan påverka marknaderna tillfälligt i termer av värde, men han kan inte ändra några andra faktorer”, sade han och hävdade att återhämtningen är “oundviklig.”

Han föreslog också att nya BTC-investerare borde förstå sin egen strategi bättre.

“Du kommer att finna att din komfortnivå är direkt proportionell mot hur tydlig du är på vad du gör, vad din exponeringsnivå är och, viktigast av allt, vilket förtroende du har i det du köper (eller säljer). Om du känner dig stressad och orolig är något i den blandningen fel, sade han.

En annan Quantum Economics-analytiker Lou Kerner har delat sin egen BTC-investeringsstrategi.

“Så jag kostar i genomsnitt dollar. Det eliminerar effekterna av investerarpsykologi och marknadstiming på mina bitcoininnehav. Jag har helt enkelt förbundit mig till ett visst dollarbelopp som jag ska investera dagligen och jag ställer in det och glömmer det. När marknaden går ner får jag köpa bitcoin billigare och billigare, vilket har hänt de senaste 10 dagarna, säger han.

Samtidigt har några stora investerare, som t.ex. MicroStrategy chefen Michael Saylor och Teslas Elon Musk chimade också in. Saylor sa att de inte eller planerade att sälja sin BTC, medan Musk föreslog att företaget har “diamanthänder”, vilket innebär att de inte säljer sin BTC nu. Enligt Musk kommer kredit för detta till deras Master of Coin – finansdirektören för biltillverkaren, Zachary Kirkhorn.

Under tiden Cathie Wood, verkställande direktör och investeringschef på Ark Investment Management, en stor investerare i Tesla och Coinbase, berättade för Bloomberg TV att BTC är “till försäljning” just nu, även om det inte nödvändigtvis är i botten. Dessutom uppskattar hon att BTC så småningom kommer att nå 500 000 USD.

____

Andra reaktioner:

Crypto Flash Crash: Recovery, Onavailable Exchanges & Teslas 'Diamond Hands' 102

____
Läs mer:
Ytterligare en vanlig Bitcoin Crash? BTC testar nästan 30 000 USD
– Många större stablecoins tar ett kort steg under 0,9 USD

– Weeks Of Sideways Trading Ahead as Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD

– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link