Är VPN för kryptotransaktioner värt det?

Av | maj 29, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Är VPN för kryptotransaktioner värt det?  101

Kryptovalutor och integritet går ofta hand i hand, eftersom den tidigare skapades i ett försök att motstå censur. Men många kryptovalutor hjälper dig faktiskt inte att behålla din integritet utöver att inte dela dina personuppgifter med myndigheterna. transaktioner kan fortfarande spåras tillbaka till dig på en mängd olika sätt. Således, om du vill skydda dig från nyfikna ögon, är det användbart att vidta några extra försiktighetsåtgärder vid transaktion av kryptovalutor.

Hur kan VPN hjälpa?

Först, för att få definitionerna ur vägen: ett VPN eller ett virtuellt privat nätverk fungerar genom att utöka ett privat nätverk över ett offentligt nätverk, så att användare kan skicka och ta emot data över delade eller offentliga nätverk som om deras datorenheter var direkt ansluten till det privata nätverket. I verkligheten ansluter en VPN dig helt enkelt till ett annat nätverk som kan finnas någon annanstans – till exempel används VPN ofta för att kringgå geografiska begränsningar för vissa onlinetjänster.

Eftersom du är ansluten till ett annat nätverk är det dock svårare att spåra din aktivitet till dig än vanligt. Först döljs din faktiska IP-adress av den som tillhandahålls av det nya nätverket. Många högkvalitativa VPN, som NordVPN, använder kryptering för att skydda data du skickar från potentiell avlyssning. Alla dessa gör det betydligt svårare för alla som tittar på att hitta dig.

Slutligen är den kanske viktigaste faktorn av alla en icke-logg-policy. Vanligtvis kan din internetleverantör (ISP) se vad du gör online. När du använder en VPN har din ISP inte tillgång till den informationen – VPN får den äran istället. På otaliga sätt som dessa data kan missbrukas är det viktigt att veta om VPN-leverantören behåller dessa data eller inte. En icke-loggpolicy innebär att de inte gör det. NordVPN är marknadsledande i detta avseende: eftersom de inte loggar över din onlineaktivitet kan de inte spåra vilka webbplatser du har besökt, hur mycket data du har överfört eller om du har laddat ner något – inte ens till “Optimera din surfupplevelse”, som så många andra tjänster hävdar att de gör.

Är VPN för kryptotransaktioner värt det?  102

Är det värt att få en VPN?

Kort sagt, om du värdesätter din integritet, ja. Det finns några gratis VPN där ute, men när du inte betalar för en tjänst måste leverantören kompensera på något sätt. I de flesta fall är detta genom att sälja dina privata data – vilket innebär att gratis VPN-tjänster som regel inte erbjuder någon loggpolicy. Betalade VPN är mer privata och säkra av design, helt enkelt för att de har råd att göra det; och för att vara konkurrenskraftiga måste de erbjuda de bästa tjänsterna i branschen.

Plus, när du gör din forskning, kontrollera om VPN är lagligt skyldig att tillhandahålla dina uppgifter till tredje part. NordVPN är baserat i Panama, vilket innebär att det inte faller under EU eller USA jurisdiktioner som kan införa sådana regler.

Vad en VPN inte kan göra

Det finns några saker som inte ens det bästa VPN kan hantera. Om fullständig integritet är ditt mål, bör du titta på ytterligare tjänster, separata från en VPN, för att hantera detta. Dessutom, om du bestämmer dig för att publicera avslöjande information online finns det inget som en VPN eller någon annan tjänst kan göra för dig.

VPN ska inte heller användas som avskräckande mot skadlig programvara. Om du bestämmer dig för att ladda ner skadlig kod, medvetet eller inte, kan en VPN inte förbjuda dig att göra det. Det är därför du bör vara försiktig, men också använda extra säkerhetsåtgärder.

Sammanfattningsvis ska du använda VPN när du handlar krypto? Det beror på dina egna behov. Men om du gör det, gör din aktsamhet och välj klokt; Det finns en anledning till att NordVPN allmänt anses vara ett av de bästa erbjudandena i branschen. Täcker 59 länder med mer än 5400 servrar, det är mest känt för sina robusta cybersäkerhetsfunktioner – och det är precis vad du behöver om du tar kryptosäkerhet på allvar.Source link