Är detta framtiden för likviditetsbrytning?

Av | juli 8, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Kryptovaluta

Likviditetsbrytning, även känd som avkastningsodling, har blivit en av de mest populära användningsområdena för kryptovalutor 2021, med kryptotillgångar för miljarder dollar nu låsta i jordbruksplattformar.

Men även om praxis fortfarande tar fart, har brist på innovation bland avkastningsgårdar lindrat entusiasmen – med kopior, kloner och avkastningsgårdar med låg kvalitet blir fler för dagen.

Ändå finns det ett antal kreativa projekt som fortsätter att driva kuvertet, vilket bidrar till att ytterligare stimulera den explosiva tillväxten av avkastningsodlingsutrymmet. Några av de mest lovande kandidaterna beskrivs nedan.

Cross-Chain Liquidity Mining

För dem som är bekanta med likviditetsbrytning är du sannolikt medveten om att processen vanligtvis är en enda kedjeaffär – du ger likviditet på en börs och tjänar jordbruksbelöningar för att göra det.

Men YeFi, en ny DeFi-ekosystembyggnad på flera blockkedjor (inklusive Binance Smart Chain och YottaChain), kommer att bli en av de första plattformarna som ger belöningar för likviditetsbrytning över kedjor. Plattformen är utformad för att ge en extremt attraktiv ränta till dem som innehar en mängd olika mynt, inklusive BTC, ETH, USDT, FIL och YTA – men så småningom inkluderar andra tillgångar relaterade till decentraliserade lagringsnätverk, som Chia och Storm.

Dessa belöningar betalas i YEFI-tokens, som så småningom kommer att överbryggas till flera kedjor med hjälp av YeFi: s kommande cross-chain bridge.

Plattformen vill överbrygga två av de mest lovande sektorerna inom blockchain – decentraliserad datalagring och decentraliserad finansiering (DeFi) – för att producera en lösning där användare kan bidra till decentraliserade datalagringsprojekt för att öka deras avkastning. Just nu erbjuder plattformen upp till 80% APY på en mängd olika tokens som satsas genom YeFi DApp med både 1-dagars och 15-dagars insättningsalternativ tillgängliga.

Defi

Utöver detta kommer YeFi-protokollet så småningom att erbjuda en mängd olika DeFi-produkter, inklusive en mycket kapabel utlånings- och upplåningsmarknad, som gör det möjligt för användare att antingen tillhandahålla tillgångar i utbyte mot en relativt stabil avkastning eller låna medel till rimliga räntor.

YeFi är ovanligt genom att det är en av få plattformar som kringgår frågan om ”oförändrade förluster” – dvs de potentiella förluster som kan uppstå vid tillförsel av flyktiga tillgångar till en likviditetspool på grund av förändringar i poolens viktning över tiden. Det uppnår detta genom att låta användare tjäna avkastning på en enda kryptovaluta åt gången, snarare än på LP-tokens som med de flesta andra avkastningsgårdar.

Bygga hållbar Tokenomics

Just nu lider de allra flesta avkastningsgårdarna av en gemensam smärtpunkt – likviditeten på utbudssidan överstiger likviditeten på köpsidan.

Även om många av dessa projekt erbjuder imponerande nytta för token tillsammans med avkastningsodlingsbelöningar, leder det överflödiga token-utbudet oundvikligen till undertryckande av token-värdet. Detta är inte önskvärt ur en lång livslängd, eftersom det begränsar tillväxten av projektet.

Men Pera Finance – ett nytt avkastningsodlingsprotokoll byggt på Binance Smart Chain – kanske bara utgör lösningen. I stället för att bara stimulera likviditeten på utbudssidan genom jordbruksbelöningar, fördelar Pera Finance en stor procent av PERA-tokeninflationen till likviditetsleverantörer och handlare.

Plattformen introducerar den första decentraliserade handelstävlingen som är utformad för att öka efterfrågan på köpssidan för PERA-token. De 10 bästa PERA-tokenhandlarna i volym belönas vackert för att stärka tokenens volym.

Trots att det startade som ett enkelt decentraliserat utbyte, erbjuder PancakeSwap nu ett brett utbud av ytterligare funktioner, inklusive NFT-samlarobjekt, förutsägelsemarknader, avkastningspooler, initiala gårdserbjudanden (IFO) och mer. Som ett resultat har plattformen lyckats bibehålla sina användares intresse på lång sikt och har skapat otaliga liknande projekt på andra blockkedjor – inklusive Solanas Raydium och Fantoms SpiritSwap.

Med tanke på att tillgångens nytta är nära kopplad till dess efterfrågan är det självklart att avkastningsgårdar som fördubblas på nyttan har den bästa chansen att uppnå långsiktig framgång.

Source link