Är Bitcoin på väg att bryta in i traditionella finansiella modeller?

Av | mars 2, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Är Bitcoin på väg att bryta in i traditionella finansiella modeller?  101
Källa: Adobe / peterschreiber.media

Trots ett uttalat fall i värde i början av 2021 har Bitcoin fortsatt att njuta av ett fantastiskt par veckors sent.

För det första nådde den marknadsledande kryptotoken en ny höjd på 48 635 $ förra månaden efter en enorm investering på 1,5 miljoner dollar (1,1 miljoner £) av Elon Musks Tesla-företag.

Den här veckan ökade Bitcoins pris igen till hela 48 635 dollar bland nyheter om potentiella partnerskap med finansiella giganter MasterCard. Totalt sett har token sett sitt värde stiga med mer än 364% jämfört med föregående år, eftersom det fortsätter att störa de vanliga finansiella modellerna och driva bortom gränsen för konsumentens mainstream.

Men kommer Bitcoin verkligen att störa och förmodligen bryta den traditionella finansformen, eller kommer den för alltid att existera i utkanten av finanssektorn?

Då och nu – Bitcoin under de senaste 12 månaderna

Intressant nog hade Bitcoin också en fantastisk 2020 trots coronaviruspandemin, ökade med nästan 300% under året och överträffade de kombinerade vinsterna av guld och Dow Jones Index med en faktor 10 i processen.

Bitcoin speglade också prestandan och banan för guld fram till oktober förra året, vilket fick vissa att spekulera i att tillgången växer fram som en relativ valutaväxling under tider av ekonomiskt tumult.

Detta bekräftas av det faktum att Bitcoin är mindre känsligt för makroekonomiska faktorer än andra tillgångar som aktier och valutor, vilket gör det möjligt att undvika seismiska förluster när den traditionella marknaden försvagas.

Som ett resultat har Bitcoin utvecklats i investerarnas hjärnor för att betraktas som ‘digitalt guld’ och undviker sin tidigare kategorisering som en stor spekulativ tillgång eller ett enkelt kontantalternativ.

Naturligtvis har coronavirus också skapat ett behov av förändring och ökad flexibilitet i finansiella tjänster, med ett antal etablerade finansföretag som överväger att samarbeta med Bitcoin (och nyare tredje generationens blockchains) för att skapa alltmer säkra och skalbara betalningslösningar.

Kan Bitcoin upprätthålla denna tillväxt?

Naturligtvis kommer kritiker att påpeka att detta representerar Bitcoins tredje stora prisrally under sin 11-åriga historia, med de två föregående som har resulterat i enorma korrigeringar som påverkade hela kryptomarknaden.

Detta var särskilt tydligt under 2018, som såg Bitcoin hylla 50% av sitt värde efter en tjurkörning som såg det bryta över $ 20.000 för det första under de senaste 12 månaderna.

Det råder dock ingen tvekan om att Bitcoin är en mer stabil och konsekvent tillgång nu, och en som har ökat värde som en säker rikedom. Tekniken bakom token har också utvecklats för att erbjuda ökad funktionalitet på senare tid, varför MasterCard har beslutat att integrera Bitcoin i sitt betalningsnätverk fram till 2021.

Detta ökar också efterfrågan på Bitcoin som ett investeringsalternativ, eftersom det är möjligt att handla och spekulera i tillgången genom krediterade mäklare och inköpsmarker för att skapa en säker rikedom.

Med dessa poäng i åtanke verkar den senaste Bitcoin-prisuppgången mycket mer hållbar än tidigare iterationer, särskilt med tillgången som äntligen är redo att bryta igenom i konsumentens mainstream 2021.Source link