Anställd hittade gruvdrift Ethereum under Seouls operahus

Av | juni 10, 2021


Anställd hittade gruvdrift Ethereum under Seouls operahus 101
Seoul Arts Center, Källa: Wikipedia / Oskar Alexanderson

En anställd vid Sydkoreas mest prestigefyllda konstcenter och operahus – Seoul Arts Center, i den välmående sydcentrala delen av huvudstaden – har hittats i hemlighet med att bryta Ethereum (ETH) i ett källarrum med hjälp av centrumets el.

Per Hangook Ilbo och YTN, den namnlösa personalen, förmodligen en tjänsteman, avbröts i två månader. Anställda som utför en rutininspektion av ett lite använt källarrum under centrumets kalligrafiska konstmuseum kom över två ETH-gruvutrustningar, inklusive sofistikerade grafikkort, som hade anslutits till eluttag.

Den namnlösa gruvarbetaren, i trettioårsåldern, hävdade att han hade ett antal gruvutrustningar hemma och helt enkelt hade tagit de berörda enheterna i arbete för att “lagra dem.” Han erkände att han förde enheterna till platsen i oktober 2020, medvetande om att det troligtvis inte skulle sökas i området. Men när kryptopriserna började stiga i november bestämde han sig för att ansluta dem till centrumets kraftnät, medveten om att väldigt få människor någonsin vågade sig under byggnaden – även om han hävdade att han hade bundit enheterna till sin mobiltelefon, snarare än att använda centrumets internetanslutningar.

Han erkände att han använde en samling av nedlagda centrummonitorer som en del av sin installation.

Centret drog slutsatsen att han hade använt riggarna i knappt 50 dagar, under vilken tid han hade använt knappt 275 USD i elektricitet – och brytt ut cirka 575 USD i tokens. Han beordrades att betala tillbaka elkostnaderna, och hans direkta chef blev också tillrättavisad för att han inte upptäckte vad deras teammedlem hade gjort.

Medierna citerade en talesperson för Seoul Arts Center som sa att den anställde inte hade överlämnats till polisen eftersom han omedelbart hade kommit med en uppriktig bekännelse. Talsmannen avslutade:

“Vi har inte gjort några straffrättsliga anklagelser i det här fallet, men vi delade ut strängaste straff enligt våra interna regler.”

___
Läs mer:
– Norton 360 Antivirus som startar Ethereum-Mining-plattform och plånbok
– Daymak inställd på att sätta Bitcoin, Ethereum Mining Electric Cars on the Roads

– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköldSource link