Amerikas äldsta bank, BNY Mellon, dubblar på sin kryptostrategi

Av | juli 21, 2021


Amerikas äldsta bank, BNY Mellon, dubblar på sin kryptostrategi 101
Källa: Adobe / JHVEPhoto

Den äldsta banken i USA, New York Mellon Corp., har gått med i en annan USA-baserad finansjätt State Street för att utveckla “en plattform för att stödja hela livscykeln för digitala tillgångar.”

Båda företagen ingår nu i konsortiet av banker som samarbetar med Londonbaserade Puremarkets Limited (Ren digital) för att skapa en ny front-to-back office-lösning för transaktion av digitala tillgångar, Arcane Crypto, ett svenskt kryptoinvesteringsföretag, sa i ett meddelande idag. Arcane Crypto har en andel på 37,5% i Pure Digital. State Street: s handelsplattform Currenex samarbetade med Pure Digital i april.

Pure Digital kommer att vara den primära källan till prisuppkomst och upptäckt för den digitala valutamarknaden som härrör från initiativet, sade det svenska företaget och tillade att den slutliga plattformen kommer att utnyttja Pure Digital’s FX-handelsindustrins infrastruktur.

“Digitala tillgångar kommer bara att bli mer inbäddade på globala marknader de kommande åren och detta samarbete överensstämmer med BNY Mellons bredare strategi för att utveckla en digital tillgångskapacitet för kunder under hela handelns livscykel,” Jason Vitale, globalt chef för utländsk valuta på BNY Mellon, citerades i meddelandet.

I februari i år tillkännagav banken att den skulle börja hålla och överföra bitcoin (BTC) och andra ospecificerade kryptotillgångar på uppdrag av sina kapitalförvaltningskunder 2021.

I mars gick banken med andra investerare och gjorde en strategisk investering i lagring, överföring och utfärdande av digitala tillgångar Fireblocks.

Som rapporterats i juni sägs också att BNY Mellon skapar en ny Dublin-baserad enhet som kommer att erbjuda digitala tillgångar till sina kunder som en del av deras Digital Innovation Hub.
____

Läs mer:
– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att längta bankirerna?
– Barclays Binance-kunder som letar efter alternativa appar, banker och länder

– Miljardär avvisar ETH, DOGE, Backs XMR, ZEC, säger att hans bank kommer att acceptera BTC
– Paxos, Protego & Anchorage Face ‘Regulatory Volatility’ i USASource link