Amerikanska skatteräkningar som söker 28 miljarder USD från Crypto tar bort 1: a testet, under stark kritik

Av | juli 29, 2021


Amerikanska skatteräkningar som söker 28 miljarder USD från Crypto tar bort 1: a testet, bland stark kritik 101
Källa: Adobe / pkstock

Ett amerikanskt tvåpartsinfrastrukturförslag som kan höja 28 miljarder USD från kryptoinvesterare har röstats framåt, med ett antal insiders inom kryptoindustrin som starkt motsätter sig det.

De amerikanska lagstiftarna undersöker en skärpning av regelverket runt krypto för att pressa ut mer pengar ur sektorn genom att tillämpa nya krav på informationsrapportering – och därmed höja mer i skatt.

Räkningen klarade det första testet onsdag kväll och röstades för att gå vidare.

Per Forbes, detta är en stark signal om att den har en chans att bli lag, men att “det kommer fortfarande att behöva passera huset, där progressiva kräver att det binds till ett utgiftspaket på 3,5 ton USD.”

Cryptoverse kritiserar kraftigt lagförslaget och finner det orättvist, kontraproduktivt, hyckleriskt och destruktivt. “De har förstört att de är pengar så nu kommer de för våra,” kommenterade Grundare av Kvantekonomi, Mati Greenspan.

Enligt Kristin Smith, verkställande direktör för den Washington-baserade handelsgruppen Blockchain Association, den amerikanska senatens affär är “enormt problematisk.” Bloomberg citerar henne och säger att bestämmelsen kan driva vissa företag utomlands.

Chefer i kryptovalutaindustrin hävdar att vissa företag som kan omfattas av denna bestämmelse helt enkelt inte har förmågan att samla in den information som den kräver.

“Vi trycker på varje spak just nu för att ändra det,” tillade Smith.

Maya Zehavi, en blockchainfokuserad entreprenör och styrelseledamot i Israeliskt Blockchain Industry Forum, föreslog att lagstiftarna är hycklande och säger att “krypto är tillräckligt bra för att beskatta men inte tillräckligt bra för att engagera sig i produktiva regleringsdiskussioner som inte innebär att hålla samma TBTF [too big to fail] portvakter på plats. “

Även andra föreslog bristen på diskussioner med kryptosektorn och meddelade kryptoanvändare om ett beslut av denna storlek.

Och diskussionerna fortsätter, och vissa anser att denna skatt skulle vara svår att genomdriva.

När det gäller själva räkningen, per Vita husets faktablad slog USA: s senat och president Joe Biden en tvåpartsinfrastrukturavtal som omfattar 550 miljarder USD för transport- och kraftsystem.

Och en del av detta nummer skulle göra ytterligare 28 miljarder USD i skatt från kryptovalutatransaktioner.

Ytterligare regler skulle införas för kryptomäklare som kräver att de rapporterar transaktioner med digitala tillgångar, inklusive virtuella valutor, till Internal Revenue Service (IRS) – alla företag skulle behöva rapportera kryptotransaktioner på mer än 10 000 USD.

“Under de kommande åren kommer affären att generera betydande ekonomiska fördelar”, står det i faktabladet. “Det finansieras genom en kombination av omdirigering av outnyttjade nödhjälpsfonder, riktade företagsanvändaravgifter, förstärkning av skattehantering när det gäller kryptovalutor och andra tvåpartsåtgärder, förutom intäkterna från högre ekonomisk tillväxt till följd av investeringarna . “

Detta förslag kommer bland IRS-tillsynsmyndigheternas ökande varningar om att krypto är en växande flyktzon för människor som vill dölja sina inkomster.

Senator Rob Portman från Ohio, den ledande republikanen i infrastrukturförhandlingarna, citerades av Bloomberg och sa att oro över kryptotransparens har byggts upp i kongressen under en tid och säger “alla har pratat om lämpligt sätt att tillhandahålla mer rapportering i synnerhet och som leder till bättre efterlevnad. “
___
Läs mer:
– ‘Exponentiell’ ökning av kryptoskattförfrågningar i Spanien när övervakningen intensifieras
Tax Haven Citizenship Loophole för US Crypto Folk kanske inte håller öppet länge

– Bidens Crypto Tax Evasion Crackdown kan också drabba icke-amerikanska handlare
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

Source link