Amerikanska republikanska kongresskommittén för att acceptera kryptodonationer

Av | juni 17, 2021


Amerikanska republikanska kongresskommittén för att acceptera kryptodonationer 101
Källa: Adobe / Gstudio

USA Nationella republikanska kongresskommittén (NRCC) kommer enligt uppgift att acceptera kryptovalutadonationer via större leverantörer av kryptobetalningar BitPay – som ett svar till talarens USA: s representanthus Nancy Pelosis “socialistiska agenda”.

NRCC är Republican Hill-kommittén som arbetar för att välja republikaner till USA: s representanthus. Enligt Axios, med hänvisning till NRCC, kommer denna kampanjarm att behandla donationerna med BitPay.

Donationerna kommer att omvandlas till USD omedelbart och innan de landar på NRCC: s konto, vilket innebär att kommittén inte vid något tillfälle faktiskt kommer att ha någon krypto.

Detta, enligt rapporten, gör det möjligt att acceptera enskilda donationer på upp till 10 000 USD per år, mot det maximala värdet 100 USD för överföringar av faktisk kryptovaluta som bitcoin (BTC). Därför “får NRCC faktiskt inte krypto, det begär bara intäkter från deras försäljning.”

Detta gör NRCC också till den första amerikanska partikommittén som begär kryptodonationer, i ett drag som möjligen kan testa kampanjfinansieringsregler.

“Vi är fokuserade på att sträva efter alla möjliga vägar för att främja vårt uppdrag att stoppa Nancy Pelosis socialistiska agenda och återta husets majoritet, och denna innovativa teknik kommer att bidra till att ge republikanerna de resurser vi behöver för att lyckas,” var representant Tom Emmer, NRCC: s ordförande, citeras som att säga.

Många Cryptoverse-invånare undrade varför stödda valutor inte nämndes, eller varför bitcoin inte namngavs specifikt – och argumenterade för att högerpolitikerna kanske siktade på vissa kryphål och / eller sekretessmynt.

Under tiden, som Tim Swanson, chef för marknadsinformation på blockchain-byggaren Clearmatics, skrev att “förhoppningsvis kommer inte resten av myntuniversumet att bli partisan men kanske är det bara önsketänkande.”
___
Läs mer:
– Chef för sydkoreanska oppositionspartiet medger kryptohandeln
– Hypokrisiet med G7: Kritikera Bitcoin Mining men skydda fossil bränsleindustri

– ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn
– Förstå vad som gjorde El Salvadors president Bukele till Bitcoin

Source link