Amerikanska finansrådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar

Av | juni 2, 2021


Amerikanska finansrådgivare ökar kryptorekommendationer när intresset stiger 101
Källa: Adobe / Tryfonov

USA-baserade finansiella rådgivare rekommenderar i allt högre grad investeringar i kryptovalutor till sina kunder och mindre exponering för äldre finansiella investeringsprodukter som börshandlade fonder (ETF) och enskilda aktier, enligt en nyligen genomförd undersökning.

Detta tillvägagångssätt är i linje med det ökande intresset som deras kundbas visade, rapporten från USA-baserade Finansiell planeringsförening (FPA) och Journal of Financial Planning sa.

Rapporten består av en undersökning som sändes i mars 2021 (eller före den starka marknadskorrigeringen i april och maj) och som utarbetades baserat på 529 online-svar som samlats in från finansiella rådgivare som erbjuder kunderna investeringsråd och / eller implementerar investeringsrekommendationer.

Undersökningen visade att medan amerikanska finansiella rådgivare förblir försiktiga med digitala tillgångar, “verkar det som om de kan flytta till att omfamna dem på grund av en ökande kundbehov.”

Kryptovalutor lades först till undersökningen 2018, sade rapporten, när 1,4% av de då undersökta 223 rådgivarna sa att de för närvarande använder eller rekommenderar krypto med kunder, enligt föreningen.

Medan procenten 2019 och 2020 sjönk till under 1%, ökade den till 14% av de 529 undersökta rådgivarna, vilket tyder på att de använder eller rekommenderar kryptovalutor 2021.

Och antalet kan öka.

”Mer än en fjärdedel (26%) av rådgivarna angav i 2021-undersökningen att de planerar att öka sin användning / rekommendation av kryptovalutor under de närmaste 12 månaderna”, säger rapporten. Detta är en ökning från 0% som anges 2020.

Det fann vidare att 49% av rådgivarna uppgav att kunderna under de senaste sex månaderna har frågat dem om att investera i kryptovalutor. Detta är en ökning från 17% 2020.

I motsats till kryptovalutor såg äldre finansiella investeringsprodukter, såsom ETF, en lägre rekommendationsgrad i år. Cirka 64% av finansiella rådgivare sa att de föreslog att investera i ETF till sina kunder i år, en minskning från 85% år 2020.

Likvida medel, liksom enskilda aktier, är också mindre populära år 2021, från 75% till 57% respektive 51% till 44%.

Bland de fordon som för närvarande används / rekommenderas till kunder sågs bara tre procentandelar sedan förra året: kryptovalutor är överlägset ledande, följt av ädla metaller (5% till 9%) och private equity-fonder (9% till 12%) .

Ytterligare resultat inkluderar att:

  • 1,8% i undersökningen 2018 sa att kryptovalutor var ett lönsamt investeringsalternativ som har en plats i en portfölj, jämfört med 28% av respondenterna 2021;
  • 18% 2018 sa att det var en modefluga som bäst undviks, jämfört med 6% i år 2021;
  • 24% 2018 sa att det var “ett spel”, medan 28% sa detsamma i år;
  • 48% läser enstaka nyheter om kryptovalutor och är lite bekväma med att prata om det, 33% utbildar sig aktivt om ämnet och är bekväma med att prata om det, och 4% sa att de inte vet något om kryptos och inte pratar om dem med sina kunder.
  • 52% hade inte personligen investerat i kryptovalutor, medan 48% gjorde det.

Baserat i Denver säger FPA att det är den primära medlemsorganisationen för finansplaneringsutövare i USA.

____

Läs mer:
– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder Crypto ‘Space Race’

– De flesta amerikanska finansiella rådgivare vill öka Crypto Holdings 2021 – Undersökning
– Unga investerare driver ökade Aussie Bitcoin & Crypto-investeringar

– Investerare föredrar fortfarande aktier framför Bitcoin, men BTC vinner över guld – undersökning
– Nya investerare ledde Crypto Selloff förra veckan, gruvarbetare hade begränsad effekt

– Inte bara institutionella investerare fokuserar på Bitcoin nu – Goldman Sachs
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsenSource link