Alltför kostsamt Ethereum driver DeFi-användare bort och driver BNB-rally

Av | februari 20, 2021


Alltför kostsamt Ethereum driver bort DeFi-användare och driver BNB Rally 101
Källa: Instagram, Binance

Binance-mynt (BNB) är nu den tredje högsta kryptovalutan efter marknadsvärde efter att priset steg med mer än 40% på 24 timmar. BNB står nu på USD 270 (13:45 UTC), med den ursprungliga token för Binance utbyte som drar nytta av migrationen av DeFi-användare mot Binance Smart Chain (BSC).

Flockningen av decentraliserade finansanvändare mot en centraliserad plattform har lämnat Ethereum (ETH) -förespråkare med en sur smak i munnen, med vissa siffror som till och med spekulerar i att Binance är ansvarig för den senaste ökningen av Ethereums gasavgifter som driver användarna bort.

Andra kommentatorer har dock berömt Binance för att ge ett verkligt alternativ till höga avgifter, medan andra har uppmanat Ethereum-utvecklingen att påskynda sitt arbete när det gäller att övergå till en bevis för insatsmekanism.

Enligt Mable Jiang, rektor vid Multicoin Capital, DeFi-industrin är nu i en fas då ETH är dyrt att använda, lager 2-lösningar på Ethereum-blockkedjan inte är klara än, och användargränssnittet för några lovande lager 1-alternativ är inte bra.

“BSC var där perfekt att ta upp denna berättelse och passade in sig i denna lediga fas genom att knacka på två folkmassor: 1. [People] som är mindre evangeliska och bara vill göra billiga on-chain [transactions] ; [People] som aldrig använt ETH och hade sin första kunskap om [DeFi] via Binance, “hon saoch tillade att detta är hausseartat för ETH på längre sikt.

Jiang menade att det hjälper till att utbilda fler människor om DeFi och att de inte behöver spendera en förmögenhet på avgifter medan de lär sig.

“För projekt som är svårare att sticka ut konkurrenskraftigt på Ethereum är det vettigt för dem att utnyttja detta ekosystem eftersom Binance arbetade hårt för att bygga upp BSC-samhället och erbjuda mycket stöd. På detta alternativa slagfält kan de ha bättre chans, tillade hon.

Under tiden Jason Choi, General Partner på Den spartanska gruppen, sa att även om han “inte kan tala om hur organiska volymerna på BSC-protokoll är,” kan det här vara första gången när användare som letar efter lägre avgifter och har lägre känslighet för decentralisering har ett alternativ nu.

“Tidigare försök (EOS, Tron) utvecklades aldrig utöver spelappar”, sa han.

BNB-raket

För 30 dagar sedan kunde du ha köpt en enda BNB-token för mindre än 50 USD, medan det för ett år sedan skulle ha kostat dig 22 USD. Tiderna har verkligen förändrats, med BNB steg över 1000% på 12 månader och 118% på bara sju dagar.

Alltför kostsamt Ethereum driver bort DeFi-användare och driver BNB Rally 102
Källa: Coingecko.com

Avgifter för Ethereum är bland orsakerna till denna förändring. Eftersom den genomsnittliga Ethereum-transaktionsavgiften nu är 20 USD (har stigit med över 500% sedan 1 januari), med ETH-baserade DeFi-plattformar som (Uniswap (UNI) och SushiSwap (SUSHI)) har blivit oöverkomligt dyrt för användare med mindre budget.

Alltför kostsamt Ethereum driver bort DeFi-användare och driver BNB Rally 103
Källa: Bitinfocharts.com

Inte överraskande har sådana användare gått till DeFi-plattformar i Binance Smart Chain, till exempel PannkakaSwap (CAKE) (ett decentraliserat börs, DEX) och Venus (en utlåningsplattform). Som följande diagram från Defistation visar har det totala värdet som är låst på plattformar på BSC ballongat från under 500 miljoner USD den 20 januari till 10,5 miljarder USD idag.

Alltför kostsamt Ethereum driver DeFi-användare bort, tankar BNB Rally 104
Källa: Defistation.io

Eftersom användare har flockats massvis till Binance Smart Chain har efterfrågan på BNB oundvikligen ökat, eftersom token används som en del av Binance Smart Chain’s bevis för insatta myndigheters konsensusmekanism.

BSC-baserad PancakeSwap gick också över ETH-baserad Uniswap och är nu den största DEX efter handelsvolym. Emellertid är emballerade BNB och CAKE de mest populära tokens på denna plattform.

Alltför kostsamt Ethereum driver bort DeFi-användare och drivs av BNB Rally 105
Källa: Coingecko.com

Ethereum sura druvor, konspirationsteorier och lösningar

Medan ökningen av BSC är goda nyheter för Binance och alla som vill ha DeFi med lägre avgifter, är delar av Ethereum-samhället inte så glada över utvecklingen.

Vissa antyder även att Binance kan ligga bakom den metastatiska tillväxten i ETH-gasavgifter.

Likaså är många missnöjda med att decentraliserade finansanvändare har vänt sig till en centraliserad plattform.

Å andra sidan har mer nykter individer erkänt att Binance Smart Chain hjälper människor att använda DeFi under en period av dyra ETH-avgifter.

Det finns också människor som tycker att BSC inte är ett hot mot Ethereum, med tanke på den senare större nätverkseffekt.

Medan andra erbjuder en möjlig lösning.

För närvarande är dock Binance Smart Chain i övervägande, och det verkar som om det kan fortsätta växa under en tid, medan Ethereum-utvecklare arbetar med att implementera lösningar som kan hjälpa till att minska avgifterna.
___
Läs mer:
Solana grundare om kritiska DeFi-utmaningar och hur man fixar dem
– Crazy Bitcoin och Ethereum Fees Dampen Rally, Hjälp konkurrenter
– Ethereums uppgradering kör till ett hinder när vissa gruvarbetare försöker stoppa det
– Ethereum-fans skryter med höga avgifter som L2-lösning kommer
– EIP-1559 kommer inte att sänka höga Ethereum-avgifter på egen hand – professor
___
(Uppdaterad 15:31 UTC med DEX-rankning.)

Source link