AllianceBlock kommer att erbjuda DeFi Bridge till London Stock Exchange Group Clients av Q4

Av | april 28, 2021


AllianceBlock kommer att erbjuda DeFi Bridge till London Stock Exchange Group Clients av Q4 101
Källa: Adobe / prima91

En ny bro mellan den traditionella finansbranschen (TradFi) och decentraliserad finansiering (DeFi) kan vara tillgänglig för London Stock Exchange Group (LSEG) institutionella kunder i slutet av detta år, enligt Rachid Ajaja, grundare och VD för AllianceBlock, skaparen för bron och utvecklaren av den globalt kompatibla decentraliserade kapitalmarknaden.

Han uppskattar att se det första användningsfallet med LSEG runt Q3-Q4.

Företaget tillkännagav redan sin datatunnel, som “oracle of oracles” och det första användningsfallet i deras strategiska partnerskap med Ocean Protocol (OCEAN). Det är tänkt att koppla ihop TradFi- och DeFi-industrier och förenkla efterlevnaden av finansiella regler. Med den minimala livsdugliga produkten (MVP) redan lanserad förväntas den fullständiga versionen v1.0 släppas nästa månad.

Enligt Ajaja kommer den här länken att öppna många dörrar och ge en ny intäktsström, eftersom potentiella kunder är intresserade av denna produkt på grund av efterlevnadsskiktet, liksom peer-to-peer-utlåning och kortfristig finansiering.

AllianceBlock gick med i LSEGs partnerplattform i slutet av januari. Det gör det möjligt för företaget att nå institutionella kunder via LSEG: s Global Innovation Network, en specialbyggd nätinfrastruktur för att stödja finansiella tjänster, samt erbjuda LSEGs anslutna kunder (värdepappersföretag, mäklarföretag, data- och teknikleverantörer) möjligheten att få tillgång till AllianceBlock direkt över deras anslutningar till LSEG.

Utmaningar och lösningar

Ajaja betonade att även om det finns en enorm potential i decentraliserad teknik när det gäller att sänka kostnaderna och få tillgång till nya intäktsströmmar, står centraliserade finansföretag inför många utmaningar här. Det inkluderar identitetshantering och datakompatibilitet, eftersom det finns data som inte kan användas eftersom blockchain-projekt skulle behöva följa vissa regler och normer.

Enligt VD kan institutionerna inte utnyttja potentialen för decentraliserade börser (DEX), likviditetsbrytning, avkastningslantbruk, eftersom de inte vet vem som tillhandahåller likviditet, vilket är “ett av de grundläggande kraven för tillsynsmyndigheter i varje enda jurisdiktion. ”

Därför bestämde AllianceBlock att bygga med den decentraliserade världens teknik “med exakt samma standard som den centraliserade världen.”

Efter att ha pratat med några banker, sade Ajaja, är lösningen de kom fram till ” den förtroendlösa kund-din-kund (KYC) identitetsverifiering ” – vilket skapar ett sätt för användare att identifieras genom KYC och anti-penningtvätt (AML) kontroller, men med de helt krypterade och fragmenterade data som finns hos användarna, som kan komma åt den med sitt nyckelpar. Användare ger tillsynsmyndigheten åtkomst till de begärda uppgifterna och kan återkalla den.

”Vi har pratat med banken i Schweiz och de är mycket, mycket intresserade av att använda [this solution], Sa Ajaja. Denna ospecificerade bank är intresserad av Uniswap (UNI) och andra decentraliserade börser, och även om de inte skulle veta vem som står bakom likviditetsleverantörerna, skulle de veta att de är verifierade, sa han.

Enligt honom kan icke-fungibla tokens (NFT) också användas för att representera strukturerade lån eller säkerheter för en individ med hög nettovärde som vill ha tillgång till kortfristig finansiering utan att sälja sina tillgångar. Men detta är inte lätt att uppnå med TradFi, när det gäller teknik, ekonomi och regleringsskyldighet. Enligt VD anses dock de företag som hanterar smarta kontrakt vara programvaruleverantörer och är inte skyldiga att ha vissa licenser som kostar tid och pengar.
____

Läs mer:
– Yearn Finance förväntar sig att Treasury Yield-Farming kommer att öka sina intäkter
– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomen
– DeFi ‘Genie Is Out’ och är inställd för tillväxt 2021
– ‘DeFi kommer att äta JPMorgan’ men det finns risker innan det måltidet
– Avkastningsuppodrat DeFi-set för nya fält med gamla utmaningar 2021
– Om traditionell ekonomi går till CBDC: er, två scenarier öppna för DeFi – INDX VD
– DeFi Industry funderar över strategi när tillsynsmyndigheter börjar cirkuleraSource link