Alla vägar leder till Crypto och AMC Meme Stock One May Too

Av | juni 3, 2021


Alla vägar leder till Crypto och AMC Meme Stock One May Too 101
Källa: Adobe / MichaelVi

Efter en kort paus är meme-aktier på språng igen, vilket gör rubriker och (bara) vissa människor rika, med två viktiga meddelanden för Cryptoverse som kommer ut ur det: att Robin Hood-typhandlare kan vända sig till det nya meme-aktiet istället för krypto för nu, men också att, ironiskt nog, de problem de möter där kan omdirigera dem direkt till krypto.

Meme-aktier kan vara en sak som dyker upp så ofta under överskådlig framtid, och i den här omgången pratar vi om de exploderande aktierna i den nästan konkurserade biografkedjan AMC Entertainment Holdings Inc., drivs av den (nu (i) berömda) Reddit armén. Priset fördubblades nästan igår och slog till 62,55 USD, dess personliga rekordhöga.

Vid ett tillfälle toppade aktien över USD 72. Förändringen från år till år är 2.850%.

AMC-pristabell:

Alla vägar leder till Crypto och AMC Meme Stock One May Too 102
Källa: nasdaq.com

Investerare som kortsluter AMC uppskattades i slutet av maj ha förlorat 1,23 miljarder USD per CNBC-data.

Detta kommer efter att AMC rapporterade att de sålde 8,5 miljoner nyemitterade aktier till hedgefond Mudrick Capital. På tisdag samlade de 230 miljoner dollar direkt från det här företaget, en av dess huvudsakliga fordringsägare, som enligt Bloomberg “snabbt tappade hela sin andel för en snygg vinst och kallade företaget massivt övervärderat, [and] Reddit-detaljhandelsmängden hade inget av det. “

Enligt uppgift ägde mer än 3,2 miljoner individer en andel i AMC den 11 mars och svarade för över 80% av sin investerarbas.

AMC tog ett steg mot dessa nya detaljhandelsinvesterare och erbjöd dem exklusiva kampanjer, speciella screeninginbjudningar och gratis popcorn, bland andra förmåner – ett drag som verkar vara till stor del berömde bland kommentatorerna.

Andra kortslutna lager gick också upp, t.ex. Bed Bath & Beyond, stängde till 44,19 USD, en ökning med 62%.

Vad denna situation påminner om är den tidigare mycket diskuterade GameStop saga, som kunde ses som början på meme-stock-eran – WallStreetBets (WSB) subreddit som drog företagen från nästan döden och pumpade priset på sina aktier, ilska Wall Street och hedgefonder längs vägen.

Och var är krypto i allt detta?

Å ena sidan verkar det som att Robinhood-handlare och detaljhandelsinvesterare kan lockas till AMC-typen av möjligheter än en gång i år – vare sig det är för en snabb peng eller berättelsen om att “hålla fast vid mannen” eller båda. Detta innebär också att vissa pengar som kan ha investerats i krypto går till meme-aktier.

Men det finns andra sidan: dessa meme-aktier påminner också om skillnaden mellan traditionella och decentraliserade marknader. Som Nasdaq och Robinhood hade gjort tidigare med GameStop, the New York Börsen stoppade AMC-handeln flera gånger, eftersom hundratals miljoner aktier byttes på onsdag.

För Cryptoverse var detta bara ytterligare en bekräftelse på krypto- och decentraliserad ekonomisk (DeFi) teknisk överlägsenhet. “När de stoppar meme-stonks som AMC har folket bara en annan anledning att komma till krypto”, säger Chris Burniske, grundare av Platshållare, ett venture-företag som specialiserat sig på kryptoassets.

För vissa kommentatorer online, att köpa krypto innebär att investera i teknik som kommer att ha en kontinuerlig inverkan på industrier, medan meme-aktier spelar.

Och det finns mer. Korta säljare kan anpassa sig snabbt.

Men Mudricks drag kan föreslå “en förändring av tack från institutionella investerare på marknaden” eftersom hedgefonden “var redo och villig att flytta in för att utnyttja den tjurkörning som startades av arméer av onlinehandelshandlare”, hävdade den brittiska investeraren.

Ett problem med fenomen med meme-aktier togs upp av VICE och uppgav att dess mörkare sida “rotar för övervakningsstart Palantir eftersom det möjliggör utvisningar av ICE och utökar sin skara av statliga kontrakt. “Palantir, medgrundare av miljardär PayPal grundare Peter Thiel, har varit “en älskling” av WSB i över ett halvt år. Och medan väldigt få lämnade i tid medan priset pumpades, har många lidit förluster på denna satsning, säger artikeln.

Allt detta sagt kan man argumentera för att det finns en riskaptit för närvarande, och vissa har mycket specifika sätt att mäta riskhunger.

____

Läs mer:
Skillnader i GameStop-stil i krypto från gamla pumpar och dumpar?
– GameStop: I’m A WallStreetBets ‘Degenerate’ & It’s Just Getting Started

– Crypto-handlare kan hitta bekant spelbok i GameStop-hörsel
– Från tulpaner och skript till Bitcoin och Meme-aktier – Spekulation och mani

– En Reddit-armé suddar ut linjen mellan krypto och traditionell ekonomi
– GameStop och Dogecoin visar hur Memes kan flytta marknader

Source link