‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea

Av | april 19, 2021


'Alarm' ringer när kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea 101
Källa: Adobe / Сергей Шиманович

Sydkoreanska kryptohandelsvolymer har överträffat aktiemarknadsaktiviteten för första gången i landets historia, med kryptohandelens samlingshastighet i en takt som vissa tycker är ”alarmerande”.

Medier som Yonhap och Segye Ilbo, liksom Kyunghyang Shinmun rapporterade att kryptohandelsvolymen den 15 april nådde en topp på 21,5 miljarder USD per dag.

Den sammanlagda dagliga summan för aktiemarknaden – KOSDAQ marknaden plus summan av de sydkoreanska värdepappersmarknaderna och de sydkoreanska handlarnas verksamhet på utomeuropeiska marknader – uppgick i genomsnitt till 18,8 miljarder USD i mars. April-siffror är ännu inte tillgängliga.

Medierna uppgav att USD 21,5 miljarder totalt hade beräknats med CoinMarketCap-data från 14 inhemska börser som stöder fiat KRW-kryptoparningar.

Samtidigt rapporterade traditionella investerare sin förvåning över nyheterna. Lee Young-sik, en aktiemarknadshandlare med över två decennier av erfarenhet på den inhemska marknaden, berättade Cryptonews.com,

”Brådskan med helt gröna detaljhandelsinvesteringar till kryptomarknaden är minst sagt alarmerande. Människor är på jakt efter en snabb peng. De har tappat all förtroende för fastighetsmarknaden, som många av dem nu ser som otillgängliga. Men snarare än att vända sig till aktier har de nu krypto som ett alternativ. Jag är inte övertygad om att alla vet vad de gör. Jag hoppas att vi inte ser en ny upprepning av början av 2018. ”

Och en annan frekvent KOSDAQ-handlare, Kim Tae-ho, berättade Cryptonews.com,

”Pengarna flyter. Människor vill investera. De kan inte spendera i butiker och andra företag på grund av [the coronavirus pandemic], så de sätter vad de kan på vilka marknader de har råd. ”

Handeln på aktiemarknaden har också blomstrat under pandemin, med riktmärket KOSPIs volatilitetsindex (VKOSPI), känt som “rädslaindex”, sjönk till sin lägsta nivå sedan slutet av januari 2020.

Segye Ilbo rapporterade att marknaden har påverkats av stora utländska aktieköp på KOSPI, särskilt när det gäller halvledare, med utländska investerare som vill utnyttja Sydkoreas stora chipsetmarknad.

Det verkar dock som om många – inklusive vissa industrins insiders – fortfarande känner att kryptomarknaden får svälla utan lämplig vägledning från regeringen.

Yonhap citerade Lee Jong-gu, en tidigare medlem av regelverket Financial Services Commission, och den nuvarande ordföranden för Korea Blockchain Associationsjälvregleringskommitté, som säger,

”Även om miljontals [South Korean] kryptoinvesterare [conduct] transaktioner med volymer värda tiotals [billions of dollars] en dag har vi fortfarande ingen enhetlig och enhetlig reglering av kryptoassets. ”

___
Läs mer:
– Bitcoin Sell-off Postmortem: Euphoria Exhaustion & FUD Behind Massive Liquidations
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barn
– 3/4 av de frågade S-koreanska bankirerna ser Bitcoin till 90 000 USD före slutet av 2021
– Över 620 MUSD XRP-positioner avvecklas medan Ripple CTO utbildar investerare
– Volatilitet är Cryptos bästa vän
– Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa kryptoSource link