Advokater som bekämpar Craig Wright väcker också rättegång mot Ledger och Shopify

Av | april 9, 2021


Advokater som bekämpar Craig Wright väcker också rättegång mot Ledger och Shopify 101
Källa: Adobe / Ruslan Ivantsov

Advokatbyrå Freedman Roche – som bland annat representerar David Kleiman-egendomen i Craig Wrights juridiska saga – har väckt en grupptalan mot tillverkare av hårdvaruplånböcker Huvudbok och e-handelsplattform Shopify, med sina kunder som hävdade att Ledger “stod stilla” inför intrånget i kunddatan i juni förra året.

Som först rapporterats av The Block, som agerar på uppdrag av käranden och tidigare Ledger-kunder, John Chu och Edward Baton, hävdar Freedman Roches arkivering att Ledger och Shopify “försumligt tillåtit, hänsynslöst ignorerat och sedan avsiktligt försökt dölja” hacket, resulterade i läckage av data som tillhör cirka en miljon Ledger-kunder.

Freedman Roche är inte främmande för kryptovalutarelaterade tvister, efter att ha (bland annat) ingett en grupptalan mot april Binance och andra kryptobörser. Men med den här äldre rättegången som fortfarande väntar på lösning kan det också ta en stund innan den senaste åtgärden möter ett konkret resultat.

Lämna kunderna “omedvetna” om dataintrång

Inlämnad den 6 april till norra distriktet i Kalifornien hävdar Roche Freedmans arkivering att hackare hittat och utnyttjat en sårbarhet mellan april och juni 2020 som påverkar Ledger och dess e-handelsleverantör Shopify. Denna svaghet gjorde det möjligt för hackaren / hackarna att extrahera kunduppgifter, vilket tog sig till det mörka nätet.

Medan Ledger i juli erkände att det hade utsatts för ett dataintrång, hävdar Roche Freedman att företaget “ifrågasatte dess offentligt rapporterade omfattning.” Det debiteras att Ledger och Shopify “lämnade kunderna omedvetna om dataintrång och åtföljande hackningsrisker” genom att spela ner omfattningen av intrånget.

Det är inte första gången som Roche Freedman representerar käranden som tar ut avgifter mot aktörer inom kryptovalutaindustrin. Mest känt representerade företaget gården till David Kleiman, en affärspartner för den kontroversiella australiensiska datavetenskapsmannen Craig Wright, i den rättsliga striden mot Wright för att få förvar på 50% av BTC 1,1 miljoner, som paret påstås bryta tillsammans före Kleimans död. under 2013.

I april förra året ingav också Roche Freedman en rättegång som påstod att Binance, BitMexoch KuCoin (bland andra handelsplattformar) sålde olicensierade värdepapper till kunder. På samma sätt är det också inblandat i ett mål mot Bitfinex, som hävdar storskalig manipulation av bitcoinmarknaden via användning av Tjudra (USDT).

Alla dessa tre tidigare ärenden pågår fortfarande, vilket, om inget annat, tyder på att vi kan vänta en stund innan ett troligt slutresultat av Ledger / Shopify-ärendet kommer fram.

Med detta sagt verkar Roche Freedman ha varit effektiv i dessa pågående fall, i den mån förhandsavgöranden från presidierande domare har varit gynnsamma för sina klienter.

Till exempel går Wright mot Kleiman-målet till rätta efter att Wright förlorat ett bud på en sammanfattande dom, medan ett tidigare beslut i samma fall godtog kärandens påståenden om att David Kleiman hade ett 50/50 affärsförhållande med Wright.

Med andra ord kan Ledger och Shopify ha en ojämn åktur.

Cryptonews.com nått till Ledger och Shopify för kommentar.

____

Läs mer:
– The Ledger Saga: Death Threats, SIM Swaps, Lawsuits & No Reimbursements
– Cryptoverse varnar: Skydda din Bitcoin från falska Ledger-appar
– Upptäckt sårbarhetsgjord ledger att välja mellan “säkerhet och användbarhet”
– Trezor och Ledger Deny Shopify Database Hack Claims + Fler nyheter
– Shopify slår avtal med Pay Gateway och tillåter betalning i ‘300+’ Altcoins
– Faketoshi BTC 550K Saga – vart går vi härifrån? (UPPDATERAD)
– Craig Wright ‘att betala miljarder’ som domare ‘avvisar’ sitt vittnesmål
– Stämningsrättsliga mål mot Binance, BitMex, Tron och mer
– Personliga dataläckage i Crypto är oundvikliga. Här är vad som kan göras
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användareSource link