A, B, C investeringsrundor, Crypto Trader attackerade, dyra mynt + fler nyheter

Av | juni 15, 2021


A, B, C Investment Rounds, Crypto Trader Attacked, Overpriced Coins + More News 101
Källa: Adobe / chrisdorney

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___

Investeringar nyheter

 • Den största kryptoindexfondförvaltaren, Bitvis kapitalförvaltning, sa att det höjde 70 miljoner USD i en serie B-omgång och värderade företaget till mer än 500 miljoner USD. Rundan leddes av den tekniska investeraren Elad Gil och crypto venture-fonden Electric Capital, bland andra investerare. Bitwise sa att de redan är lönsamma och förväntar sig att använda intäkterna från omgången för att stärka sin balansräkning och påskynda den nationella uppbyggnaden av dess organisation, team och produktsvit.
 • Ethereum-baserat decentraliserad kryptoutbyte dYdX sa att det har höjt 65 miljoner dollar i en serie C-runda, ledd av Paradigm. Andra investerare inkluderar Three Arrows Capital, a16z, Polychain Capital, och andra. Börsen sa att de kommer att använda de nya medlen för att bygga en bro mellan traditionell och decentraliserad finansiering, utveckla en mobilapp och lägga till fler tillgångar och funktioner till sin plattform.
 • Blockchain-övervakning och automatiseringsplattform för arbetsflöde PARSIQ har samlat in 3 miljoner USD i en serie A-finansieringsrunda som leds av Solana Foundation, med deltagare inklusive Mindworks VC, Axia8 Ventures, Krypital Group, och andra, enligt ett e-postmeddelande. Syftet med rundan var att skaffa nya strategiska partners, medan de nya investerarna kommer att hjälpa projektet inom produktutveckling, strategier för marknadsföring, marknadsföring etc.
 • Barry Silbert, grundare och VD för Digital valutagrupp, sa i en tweetkonversation att han tycker att 99% av kryptoassets är för dyrt. Han varnade också för att vara beredd på “makro fyrverkerier.” “Ingen aning om vad som kommer att bli gnistan, därav volatilitetssäkringen. Men livsmedelspriser, oljepriser, investerarnas självbelåtenhet, spekulativt överskott, brist på förtroende för Fed, räntenormalisering, meme-aktier, dyra kryptos etc. är allt på min sida tänker, sa han.

Brottsnyheter

CBDCs nyheter

 • Cirka en fjärdedel av de 50 undersökta centralbankerna skulle tillåta turister och andra utlänningar att använda sina hypotetiska centralbankers digitala valutor (CBDC), en undersökning av Bank of International Settlements (BIS) hittades. Nästan 20% skulle överväga att tillåta detta i ett senare skede. Vissa banker skulle till och med vara öppna för flera CBDC-arrangemang som körs på ett enda betalningssystem. Av de 50 är 18 respondenter i avancerade ekonomier och 32 i tillväxtmarknader och utvecklingsekonomier, medan cirka två tredjedelar genomför CBDC-experiment eller piloter.

Utbyter nyheter

 • Coinbase har anställt Christian Sabella, en tidigare biträdande direktör för US Securities and Exchange Commission (SEC), för att hjälpa dem med nödvändigt lagligt arbete på kapitalmarknaderna, börsens Chief Legal Officer Paul Grewal sa.
 • Användare av hårdvaruplånbok Huvudbok kan nu byta Ethereum (ETH) -baserade tokens genom en integration med det decentraliserade börsen ParaSwap. Användare måste installera dapp och skapa ett konto innan de kan byta, sa de. Ledger har också meddelat att de har samarbetat med Wyre som ger Crypto-åtkomst till Ledgers amerikanska användare genom att öppna fler stater, fler mynt och ACH-banköverföringar (automatiserat clearinghus).
 • Ägaren av blockchain-baserade plattformar för handel med digitala värdepapper och kryptotillgångar INX Ltd. idag tillkännagav förvärvet av den israeliska baserade interdealer-mäklaren ILS Brokers Ltd (ILSB). Förvärvet kommer att göra det möjligt för INX att utöka sin globala institutionella räckvidd samtidigt som man fokuserar på leadgenerering och OTC-handel, vilket överbryggar klyftan mellan traditionell finans och digitala tillgångar, sa de.
 • Bakkt Holdings, den digitala tillgångsmarknaden bakom Bakkt-appen, sa att den gjorde det möjligt för sina användare att skicka BTC, presentkort och kontanter till alla, inklusive de som för närvarande inte använder Bakkt-appen.

Utbildningsnyheter

 • En ny japansk bildbok för barn om pengar har publicerats – och innehåller ett avsnitt om krypto. I ett pressmeddelande utgivaren – den Tokyo-baserade utbildningsjätten Gakken – sa att den nya boken, riktad mot gymnasieelever, heter “Money Encyclopedia” och är nu på allmän försäljning i bokhandlar och via e-handelsplattformar. Var och en av dess 30 kapitel har quiz-avsnitt med flervalsformat, inklusive kapitlet om krypto.

NFTs nyheter

 • Chattapp-operatören Linje kommer att lansera en icke-fungibel token (NFT) marknadsplats i Japan via dess blockchain och kryptofokuserade dotterbolag LVC, rapporterade Cnet Japan. Marknadsplatsen kommer att kopplas till företagets Line Bitmax plånbok kryptoutbyte, som i sin tur är länkad till Line chat-appen. Den nya plattformen gör det möjligt för användare att göra sekundärmarknadsförsäljning på Line blockchain-nätverket.

Source link