9 tweets av Elon Musk och 9 Bitcoin-reaktioner

Av | juni 4, 2021


9 tweets av Elon Musk och 9 Bitcoin-reaktioner 101
Elon Musk. Källa: En videoscreenshot, Youtube, Bloomberg.

En annan dag i krypto, Teslachef Elon Musk gjorde en ny tweet, och bitcoin (BTC) priset sjönk. Men under de senaste månaderna, i de flesta fall, rörde Musks tweets inte BTC.

Som rapporterats tidigare idag publicerade Musk ännu en tvetydig tweet och skrev bara “#Bitcoin” och ett emoji med ett trasigt hjärta, åtföljd av ett meme med en hänvisning till Linkin Parks populära låt “In the End”. Han följde upp den med en meme av en näringsidkare som grät över en priskorrigering.

12:30 UTC handlar BTC med 35 869, efter att den sjönk nästan 8% på en dag och 7% på en vecka. Ironiskt nog tappade eter (ETH) och många större altcoins ännu mer.

Cryptonews.com tog nio Musks tweets, direkt eller indirekt relaterade till BTC och publicerades under de senaste tre månaderna, och tittade på hur marknaden reagerade under den första timmen och en dag sedan varje tweet – om alls.

En sak som alltid måste hållas i åtanke är att relativt större gungor är normala på kryptomarknaden, Musk eller ingen Musk, och de kan vanligtvis inte lätt hänföras till någon händelse.

1. 12 mars

Reaktion på 1 timme: -0,4%
Förändring inom 24 timmar: 5,5%

En mindre droppe kan märkas i en timme efter tweet, därför var det praktiskt taget ingen reaktion på det. Priset gick upp nästa dag.

2. 24 mars

Reaktion på 1 timme: 1%
Förändring om 24 timmar: -2,6%

Efter tweet, priset uppskattas omedelbart efter tweet, tappade sedan nästan tredubblat det under följande dag, vilket tyder på ingen inverkan.

3. 24 april

Reaktion på 1 timme: -1%
Förändring inom 24 timmar: Ingen förändring

Mindre droppar och stigningar ses, vilket tyder på ingen påverkan.

4. 7 maj

Reaktion på 1 timme: Ingen förändring
Förändring inom 24 timmar: 4%

Det var ingen märkbar påverkan under den första timmen, medan priset steg under nästa dag, vilket inte verkar vara kopplat till tweeten.

5. 12 maj

Reaktion på 1 timme: -10%
Förändring inom 24 timmar: -10%

Det var en kraftig nedgång till 50.000-nivån i att följa denna speciella tweet. En del stabilisering följde en dag efter, men ingen återhämtning.

6. 13 maj

Reaktion på 1 timme: -1%
Förändring inom 24 timmar: Ingen förändring

Även om denna tweet följde den tidigare på några timmar verkar den inte ha haft någon inverkan på priset på BTC.

7. 19 maj

Reaktion på 1 timme: 3,6%
Förändring inom 24 timmar: 10%

Skillnaden mellan de två tweetsna är en timme. En högre ökning märks under 24-timmarsperioden, vilket inte kan hänföras till Musks tweet.

8. 24 maj

Reaktion på 1 timme: 1%
Förändring inom 24 timmar: -3%

BTC hade redan ökat med att få cirka 4 000 USD den dagen, medan en mindre, kort stigning kan märkas runt tweet-tiden, men kan inte sägas med säkerhet att den är kopplad till den – snarare är det troligt normal prisrörelse . Priset sjönk på en dag och fortsatte sedan handeln i sidled.

9. 4 juni

Reaktion på 1 timme: -2%
Ändra efter kl. UTC (senaste tillgängliga data): -6%

Priset korrigerade redan lägre ikväll (UTC-tid) innan denna tweet accelererade nedgången.

____

Av allt ovan ser det ut som att endast Tesla-stopp-BTC-betalningsmeddelandet och tweeten idag hade en mer betydande inverkan på marknaden. I båda fallen twitrar Musk nu under en perfekt storm av händelser som slogs samman och pressade priset.

Andra inkluderar utan tvekan större frågor som överhettningsmarknaden, stora likvidationer av hävstångspositioner på derivatmarknaden, stramare reglering av kryptogruvbrytning och handel i Kina, eventuellt skärpta regler i USA och pågående diskussioner om miljöfrågor. Som rapporterats idag verkar också amerikanska politiker ha en ny pinne att slå kryptosektorn med – när de förbereder ett angrepp på ransomware och kryptobetalningar till kriminella grupper.

Under tiden ökade, som rapporterat, känslan mot Musk på Twitter i maj, med mindre än 15% av tweets om att han var positiv, per sentiment-spårningsföretag Awario.

Det är ganska uppenbart att, även om många kommentatorer verkar vara neutrala i fråga om Musk-tweetsfrågan, så kritiserar många andra honom för det. Vissa hävdar att Bitcoin är både större och mer relevant än Tesla, men en hel del andra säger att inlägg om Musks tweets och att ge honom någon uppmärksamhet är ett problem i sig.

“Han trollar samhället”, Bobby Ong, grundare av kryptodataaggregat och analyswebbplats CoinGecko, berättade för Reuters.

Och per kryptohandlare och analytiker Michaël van de Poppe, “detaljhandel [investors are] också för fokuserad på vad Elon Musk gör. Alltför mycket. “Men Platshållare medgrundare Chris Burniske noterade att kryptomarknadens svar på “Elons shenanigans” redan är mindre extrema och motståndskraften mer omedelbar.

Under tiden sålde Tesla i mars 10% av de BTC-innehav som företaget köpte för 1,5 miljarder USD, tron (TRX) grundare Justin Sun lovade han skulle köpa allt BTC Musk vill sälja.

____

Andra reaktioner:

__

__

__

__

__

__

__

__

__

__

_____

Läs mer:
Langsträckt: Marknaden läser om Bitcoin FUD Playbook och väntar på nästa tweet
– Tesla skickar Bullish Bitcoin Signal till globala företag

– Ingenjör Elon Musk säger att Bitcoin är mindre dumt än kontanter
– Musk’s Doge, Bitcoin Tweets May Spur Double-Ciffer Returns – Report

Source link