70% av institutionella investerare ansågs investera i krypto

Av | juli 20, 2021


Undersökning före krasch: 70% av institutionella investerare som anses investera i Crypto 101
Källa: Adobe / bignai

Innan kryptomarknaden började sin nedgång i april i år planerade cirka 70% av de tillfrågade globala institutionella investerarna att köpa kryptotillgångar så småningom.

Dessutom över 50% av de 1100 investerare som undersöktes av Koalitionen Greenwich på uppdrag av Fidelity Digital Assets, en kryptofokuserad arm av amerikanskbaserad fondfond Fidelity-investeringar, mellan december och april sa att de hade investeringar i digitala tillgångar per Reuters.

Men sedan april, då flera kryptoasset nådde sina toppar (ATH), har bitcoin (BTC) minskat med 54%, medan ethereum (ETH) kraschade med 60% från sin egen ATH i maj. Dessutom har investeringar i digitala tillgångar haft betydande stigningar under de senaste månaderna.

I båda fallen, före denna skarpa korrigering, sa cirka 90% av de som är intresserade av att investera i krypto att de förväntade sig att deras företags eller deras kunders portföljer skulle inkludera direkt eller indirekt exponering för kryptoassetinvesteringar inom de närmaste fem åren, enligt undersökningen. Respondenterna citerade också prisvolatilitet som det största hindret för nya investerare, följt av bristen på grundläggande behov för att bedöma värde och oro kring marknadsmanipulation, tillade det.

“Mer på adoptionsfronten, det finns mycket oro för konkurrens, särskilt konkurrens från suveräna,” Jim Neumann, Chief Investment Officer på Sussex Partners, berättade för institutionell investerare (II) och kommenterade undersökningen. “Om USA eller Kina, eller vem som helst, går in i en digital yen eller digital USD, kommer det att förändra spelet.” (Läs mer: Kina släpper e-CNY Whitepaper, säger Cryptos har inget värde och risker)

Respondenterna i Asien trodde starkast att digitala tillgångar är en viktig del av institutionella portföljer, per II. I Europa hävdade 77% av investerarna att krypto förtjänade en plats i portföljer, medan i USA sa 69% av investerarna att digitala tillgångar var viktiga, tillade det.

Samtidigt tillade Neumann att hans mer “progressiva, yngre, tekniskt kunniga” kunder har större fokus på tillgångsklassen medan mer erfarna investerare har svårare att komma in i rymden.

10:12 UTC handlar BTC till 29 560 USD och sjunker med 6% på en dag och 11% på en vecka. ETH sjönk med nästan 8% på en dag och 15% på en vecka och handlade till 1 739 USD.
____

Se Mary Callahan Erdoes, JP Morgan Asset & Wealth Management CEO, på Bloomberg TV och säga att de flesta av deras kunder ser Bitcoin som en tillgångsklass.

____

Läs mer:
– Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030 – ” Expertpanel ”
– Lagra eller inte värdefullt? Tre rapporter väger in på Bitcoin

– Arca debunks 10 mest populära Crypto Bear-uppsatser
– Tekniskt kapabelt Bitcoin har andra massanpassningsutmaningar att lösa

– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount
– PayPal amerikanska användare kan nu spendera mer på Bitcoin under veckan än de kunde under året

– Fidelity In Hiring Spree As Investors Eye Cryptoassets Beyond Bitcoin
– CFO: er och försäkringsgivare för hedgefonder visar en växande aptit för Crypto

– Amerikanska finansiella rådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar
– Undersökta UAE-medborgare är mer engagerade i att investera i Crypto än Western ExpatsSource link