69 000 potentiellt ur fickan i påstådda sydkoreanska Exchange Scam

Av | juni 4, 2021


69 000 potentiellt ur fickan i påstådda sydkoreanska Exchange-bluff 101
Källa: Adobe / papii

Mycket mer sydkoreanska investerare än vad man tidigare trodde verkar ha sugs in i en påstådd krypto-bluff som kretsar kring V Global kryptoutbyte.

Som rapporterades förra månaden sa polisen att ”främst pensionärer och hemmafruar” hade varit offer för det misstänkta bedrägeriet. Tjänstemän i Seoul och på andra håll sopade på 22 platser, inklusive börsens kontor och dess chefer.

Polisen fruktade ursprungligen att cirka 40 000 människor kan ha deponerat sin fiat och krypto i börsens plånböcker och bankkonton, men per Maeil Kyungjae visar de senaste polisuppgifterna en mycket högre uppskattning – med cirka 69 000 investerare som trodde ha investerat sina medel på plattformen.

En 31-årig man med efternamnet Lee tros vara den främsta hjärnan bakom plattformen, som hittills inte har svarat på Cryptonews.com begäran om kommentar.

Lee utreddes enligt uppgift som en del av en kriminell undersökning av användningen av olagliga MLM-metoder (multi-level marketing) medan han arbetade på ett annat och icke-inaktivt inhemskt kryptobörs under sommaren 2020.

V Global-webbplatsen verkar fungera som vanligt, med inlägg om handel uppdaterade nyligen den 2 juni – men inget nämns av polisutredningen.

Polisen tror att de ekonomiska skadestånden kan stiga så högt som 3,4 miljarder USD, medan en grupp på 130 börskunder har väckt en grupptalan mot utbytet med South Gyeonggi-provinsens polismyndighet, med ett advokatbyrå som företräder gruppen som anklagar för tre chefer och anställda, inklusive Lee.

Polisen säger att utbytet i augusti förra året började hålla personliga ”briefing-sessioner” som syftar till att rekrytera nya medlemmar till en sju-nivå, pyramidformad investeringsmodell.

Kommande investerare, sade tjänstemän, fick höra att om de investerade 5 400 USD som en insats, kunde de förvänta sig att se avkastning på över 16 000 USD under “en kort tidsperiod.” Investerare fick också höra att de kunde tjäna tusentals dollar i belöningar genom att rekrytera nya medlemmar till plattformen.

En nationell polischef citerades som uppgav att 60 individer hade anklagats för relaterade brott, medan tjänstemän fortfarande undersökte bevis som beslagtagits under räderna förra månaden – med cirka 215 miljoner USD i V Global-tillgångar som redan beslagtagits.

Asia Kyungjae citerade en 50-årig kvinna som sa att hon var en V Global-kund och uppgav att hon hade beslutat att investera cirka 40 000 USD i utbytet efter råd “från ett gift par som bor bredvid.” Strax efter insåg hon att hon inte kunde ta ut sina pengar på begäran och hade nekats de lukrativa belöningar som ursprungligen lovade henne.
___
Läs mer:
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– ‘Flood’ of Crypto Scam Cases hit Spanish Courts

– ” MLM Crypto Exchange ” offer ” främst pensionärer och hemmafruar ”
– TikToker skapar skämt “SCAM” -mynt – och människor köper det i körSource link