55 USD USD Marshall Wace förbereder sig för att komma in i kryptoindustrin

Av | juli 6, 2021


USD 55B-fond Marshall Wace förbereder sig för att komma in i kryptoindustrin - Rapport 101
Källa: Adobe / Maridav

Londonbaserad hedgefond Marshall Wace, som förvaltar 55 miljarder USD i tillgångar, planerar att börja investera i områden som digitala valutor, stablecoins, blockchain och betalningar, medan kryptohandel kan komma nästa, rapporterade Financial Times, med hänvisning till okända personer som är bekanta med dessa planer.

Fonden lanserar en portfölj som kommer att fånga upp andelar i privatägda digitala finansieringsföretag som är i ett sent skede av sin utveckling, säger rapporten och tillägger att Marshall Wace fortfarande pratar med potentiella investerare i den nya portföljen och storleken på lanseringen är fortfarande oklar. Fonden avböjde att kommentera.

I år har Marshall Wace redan investerat i Cirkel, emittenten av den näst mest populära stablecoin, USD Coin (USDC). I maj sa Circle att det samlade in 440 miljoner USD från investerare, inklusive Marshall Wace.

Enligt rapporten är infrastrukturen kring stallmynt ett särskilt fokusområde för företaget. Den nya portföljen för digital finans kommer att ledas av Amit Rajpal, VD för Marshall Wace Asia och grundare av det indiska fintech-företaget Niyogin, tillade det.

___
Läs mer:
– Deutsche Börse Group, TP ICAP Make Crypto Bets With New Plans, Investments
– Nexon Hodls Trots uppkalkning 40% av sitt 100 MUSD Bitcoin-köp som förlust

– Andreessen Horowitz säkrar 2,2 miljarder USD för dessa 5 kryptoområden
– PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringarSource link