5 sätt Visa vill arbeta med Crypto och CBDC

Av | april 28, 2021


5 sätt Visa vill arbeta med Crypto och CBDCs 101
Källa: Adobe / Vrender

De Visa VD Al Kelly har skisserat fem olika möjligheter som hans företag ser för betalningsföretag i “krypto- och bitcoin (BTC)” -utrymmet – liksom en värld av stablecoins och centralbankutgivna tokens.

I ett resultatomgång för Q2 2021 bekräftade Kelly återigen sin och Visas ståndpunkt att symboler som BTC är “digitalt guld”, medan “digitala valutor”, nämligen centralbankens digitala valutor (CBDC) och stablecoins som “direkt backas av befintliga fiat-valutor, ”kommer definitivt fram som ett betalningsalternativ.”

Han hävdade att ”de kör på offentlig blockchain [networks], “Som han tillade var” i själva verket ett extra nätverk som mycket som realtidsbetalningar [system] eller ett automatiserat clearinghus kan vara. ”

Här är de “fem möjligheter” som Visa hävdar att det har identifierat.

Tillåter användare att köpa krypto

Visa vill göra det lättare för slutanvändare att köpa BTC och altcoins med sina kort. Kelly sa att Visa också “arbetade hårt med plånböcker och utbyten” för att “se till att vi underlättar acceptans av människors förmåga att använda sina Visa-kort för att köpa” krypto. Detta kan innebära att man stimulerar användningen av Visa-kort för kryptoköp på vissa plattformar.

Skapa nya fiat-ramper

Visa vill hjälpa människor att spendera sin krypto – naturligtvis med sina kort. Kelly talade om partnerskap med betalningsportaler som BitPay och målet att “konvertera en digital valuta till en fiat på en Visa-referens, vilket gör att dessa medel är tillgängliga för shopping” på Visa-accepterande köpmän.

Tillhandahåller kryptoalternativ för finansiella partner

Med sina krypto-API: er vill Visa göra det möjligt för företag som neobanker och affärsbanker att ha ett “kryptoalternativ” för sina kunder – så att de kan göra affärer i “digitala valutor” utan att behöva utveckla sina egna tekniska lösningar.

Avräkning med stallmynt

Betalningsföretaget säger att det har ”uppgraderat vår infrastruktur så att finansinstitut kan bosätta sig med Visa” med hjälp av stablecoins – en process som det redan har startat med USD-mynt (USDC). Det säger att det kommer att stödja “digitala valutor” (läs stablecoins här) som “en extra avvecklingsvaluta i vårt nätverk.” Kelly sa att “i vårt slut,” avveckling i USDC “är ganska lik avveckling i USD, även om det” kräver bara en del integrationsarbete “med krypto vårdnadshavare.

Utvecklar CBDC-lösningar

Visa säger att det redan “pratar med centralbanker” om offentlig-privata partnerskapsalternativ och “i synnerhet kritiken för acceptans.” Företaget tror att det kan hjälpa till med detta på grund av dess “långa rekord” – och detta att “uppenbarligen” CBDC “måste ha någon form av nytta.”
__

“Och jag skulle säga att det här är ett utrymme som vi lutar in på ett väldigt, väldigt stort sätt och jag tycker är extremt väl positionerade”, avslutade Kelly.

___

Läs mer:
– Mastercard och Gemini för att ge kryptobelöningar i realtid
– Centralbanker måste ompröva penningpolitiken – PayPal VD
– Visa Boss vill ha företag “i mitten” av Crypto när kontanter “avvisas”
– Crypto öppnar PayPal, Square, Visa till nya intäktsströmmar – Fitch
– Visa vill arbeta med börser, plånböcker på ‘Digital Gold’ Bitcoin
– Nej, Mastercard lägger inte till Crypto än, det handlar om stablecoinsSource link