41% av undersökta Crypto-investerare är nybörjare

Av | april 9, 2021


41% av undersökta Crypto-investerare är nybörjare 101
Källa: AdobeStock / Pormezz

Så många som 41,4% av kryptovalutainvesterarna är nybörjare i krypto, och 60% av dem förklarar att de har investerat mellan 2500 och 5 000 USD i krypto, enligt resultaten i en nyligen genomförd undersökning av ett alternativt värdepappersföretag. Invictus Capital.

”Dagens investerare liknar en 35-årig tysk ingenjör som heter Günther. Han hämtar sin kryptoinvesteringsinformation från Youtube, eftersom han värdesätter att lära sig att generera hög avkastning på sin investering mer än idealismen att klippa ut mellanhänder, säger företaget i undersökningens sammanfattning.

De hänvisar till slutsatsen att landet med den högsta andelen undersökta alternativa investerare var Tyskland, 14,1%, följt av USA och Spanien, med 7,7% respektive 6,8%. Storbritannien och Turkiet rankades fjärde, båda med 4,8%.

Dessutom visar undersökningen att kryptoinvestering domineras av de i åldrarna 31-45, med 41,8%, medan respondenter i åldrarna 25 och lägre representerar 25,1% av totalen. Investerare i åldrarna 25 till 30 äger en andel på 22,9%, medan de som är 45 år och äldre endast utgör 10,2% av totalen.

Undersökningen samlade in svar från cirka 3 473 respondenter fördelade på totalt 60 länder. Berättade Ofir Sever, en PR-talesman för Invictus Capital Cryptonews.com att undersökningens fokus var att bestämma den moderna investerarprofilen, mediekonsumtionsvanor, kryptoinvesteringskällor samt investeringsvanor. Undersökningen genomfördes online i februari och mars förra året och den riktade sig till investerare.

Uppgifterna hämtades från respondenter med tillgång till höghastighetsinternet, med en betydande andel av svaren från Europeiska unionens medlemsstater och asiatiska länder, enligt talesmannen. Mobilanvändare tillhandahöll 94% av svaren, medan stationära och surfplattor genererade ytterligare 5,5% respektive 0,5%.

Den genomsnittliga investerade summan i krypto rapporteras vara USD 2500 – USD 5000, och 60% av de tillfrågade markerar detta alternativ. 40% rapporterade också att de investerade 100 USD – 2 500 USD, medan mer än 30% av de svarande också har gjort investeringar under 100 USD.

När det gäller respondenternas professionella profiler är ingenjörerna ledande, 12,5%, följt av hantverkare och advokater, båda 9,6%, och finanspersoner med 8,6%. Bland de listade yrkena ligger IT längst ner på listan med 1,6%.

Undersökningen sammanfattade vidare att:

  • 68% sa att hög avkastning förblir en motivation;
  • 54% ser kryptoinvesteringar som en metod för att framtidssäkra sina pengar;
  • 25% investerar för att mildra hanteringen av mellersta män;
  • 50% noterade höga avgifter för utbyten, kvalitet och volym på utbyten som de största utmaningarna.

Och när man talar om börser noterade 69% av de tillfrågade investerarna Binance som deras valbyte, följt av Coinbase med 42,6% och Kraken med 13%.

74% av de tillfrågade individerna valde YouTube som sin föredragna sociala kanal.

Under tiden sa nästan 40% av de tillfrågade att de investerar varje vecka, 34,3% sa att de investerar varje månad och 7,7% sa att de investerar en gång om året, avslutade Invictus Capital.

____

Läs mer:
– 9% av de undersökta amerikanska tonåringarna hävdar att de har handlat med Crypto
– 50% av oerfarna investerare att hålla Bitcoin mindre än ett år – undersökning
– 18% av de frågade amerikanerna köpte Crypto, de flesta vet bara Bitcoin – Undersökning
– Unga investerare driver ökade Aussie Bitcoin & Crypto-investeringar
– Investerare föredrar fortfarande aktier framför Bitcoin, men BTC vinner över guld – undersökning
– Fler yrkespersoner litar på krypto än vill betala i det – undersökning
– Crypto is Here to Stay, but There is a Twist, Survey ShowsSource link