113 YO Giant investerade 100 miljoner USD i Blockchain.com

Av | april 21, 2021


113 YO Giant investerade 100 miljoner USD i Blockchain.com 101
Källa: Adobe / prima91

Londonbaserad större kryptoplånboksleverantör Blockchain.com har presenterat en högprofilerad investerare, brittiskt kapitalförvaltningsföretag Baillie Gifford, som injicerade cirka 100 miljoner USD i företagets senaste serie C-finansieringsrunda. (Uppdaterad kl. 11:25 UTC med en kommentar från Baillie Gifford.)

Rundan slutfördes förra månaden, men Peter Smith, VD och grundare av Blockchain.com, meddelade flytten först nu och uppgav att den representerade den största enskilda investeringen i hans företag hittills.

Baillie Gifford, som grundades 1908 och är baserat i Skottlands Edinburgh, säger att företaget för närvarande förvaltar och ger råd om cirka 325,8 miljarder GBP (443,5 miljarder USD) i specialkapital, ränteportföljer och multitillgångsportföljer för en global kundbas. Baillie Gifford ägs helt av företagets 46 partners, som alla arbetar inom företaget.

”Baillie Gifford har en lång historia av att stödja transformerande tillväxtföretag i sina tidiga skeden. Vi har en växande övertygelse inte bara i Blockchain.coms ledningsgrupp och värdeförslag, utan i dess förmåga att göra långsiktiga investeringsavkastningar för våra kunder, säger en talesman för företaget. Cryptonews.com, utan att utarbeta deras kryptoinvesteringsstrategi.

Kanske att kasta lite ljus över det försenade tillkännagivandet, sa Smith att Baillie Gifford “håller en låg profil, har höga krav”, och deras deltagande i Blockchain.coms senaste finansieringsrunda på 300 miljoner USD representerade “en av deras första investeringar i ett kryptoföretag”.

“Det är också en bekräftelse att en balanserad och diversifierad detaljhandel / institutionell verksamhet har otrolig tillväxtpotential under de kommande åren”, sa Smith och tillade att Baillie Gifford har en historia av att investera i potentiella teknikföretag, eftersom de “var tidiga investerare i vissa av de största teknologibaserade företagen under de senaste 20 åren, inklusive Tesla, Google, Amazonoch AirBnb, bland andra.

Som rapporterats inkluderade andra spelare som deltog i serie C-omgången partners till DST Global, Lightspeed Venturesoch VY Capital, tillsammans med andra investerare från hela världen. Investeringsrundan gav företaget en värdering på 5,2 miljarder USD.

___
Läs mer:
– Blockchain.com syftar till 1B plånböcker fram till 2030; Några tvivlar på deras antal
– Bitcoin-användning i Vietnam, Bangladesh och S-Afrika – Blockchain.com
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– BlackRock har 235 miljarder USD i alternativ och nu kommer det för Bitcoin
– Ruffer avslöjar varför de hällde 550 miljoner GBP i ‘icke-sensuell’ ‘Beast’ BitcoinSource link