1 miljon första gången köpare köpte Bitcoin i Dorseys Cash-app förra månaden

Av | februari 24, 2021


1 miljon första gången köpte Bitcoin i Dorseys Cash-app förra månaden 101
Källa: Adobe / piter2121

2020 var ett stötfångarår för Jack Dorsey Fyrkant och dess krypto-omfamnande Kontantapp mobilbetalningsapp – men en som snart skulle kunna förmörkas, efter att företaget avslöjade att ”över tre miljoner kunder” köpte eller sålde bitcoin (BTC) på sin plattform 2020, medan januari i år såg ”mer än 1 miljon kunder” att köpa bitcoin “för första gången.” Square tillkännagav också ett köp på 170 miljoner USD i BTC.

Påståendena gjordes i en FY2020 Q4 resultatrapport och en officiell release för investerare, där Square tillade att det sista kvartalet av räkenskapsåret som var “bitcoin volymer per kund” hoppade med över x2,5 jämfört med föregående år.

Företaget sa att denna tillväxt “främst drivs av köpaktivitet, eftersom befintliga kunder fortsatte att köpa bitcoin och nya användare köpte ännu större volymer bitcoin.”

Och som PayPal nyligen ser det ut som Square är nöjd med sina BTC-kunder, som tenderar att vara mer aktiva på plattformen än fiat-användare.

Square skrev,

“Bitcoin har hjälpt till att öka bruttovinsten per aktiv kund och engagemang i vårt bredare ekosystem, eftersom bitcoin-aktiv använder andra produkter, som kontantkort och direktinsättning, oftare jämfört med den genomsnittliga Cash App-kunden.”

PayPal var också entusiastisk över högre engagemangssiffror för kryptokunder och hävdade att de loggade in på sina konton mycket oftare än vanliga användare.

Och Square tillade att nya kunder var mer benägna att “anta produkter som” bitcoin eller dess kontantkortservice “inom deras första månad” efter att ha använt Cash App.

I december hade Cash App fler än 36 miljoner aktiva kunder varje månad, en ökning med mer än 50% jämfört med året innan.

Och det ser ut som att Square blir en mer aktiv BTC-köpare själv eftersom den har köpt cirka 3,318 BTC till ett sammanlagt inköpspris på USD 170 miljoner, vilket innebär att det i genomsnitt betalade 51 236 USD per BTC. Kombinerat med Square tidigare köp på 50 miljoner USD i BTC i oktober förra året, motsvarar detta cirka 5% av Squares totala kontanta medel, likvida medel och omsättbara värdepapper per den 31 december 2020, sa företaget.

Ser fram emot föreslog företaget att det skulle “ytterligare skala” sina marknadsföringsinvesteringar och driva affärer från någon gång kunder genom att “utöka” sitt nätverk och lansera “nya produkter.”

Företaget avslöjade också hela BTC-prestandans omfattning och avslöjade följande:

  • Cash App genererade 1,76 miljarder dollar i bitcoinintäkter och 41 miljoner dollar i bitcoin-bruttovinst under fjärde kvartalet 2020, en ökning jämfört med föregående år med cirka x10 respektive x13 jämfört med året innan.
  • Bitcoinintäkter och bruttovinst gynnades av en ökning av bitcoinaktivitet och tillväxt i kundernas efterfrågan, samt en betydande ökning av marknadspriset för bitcoin jämfört med året innan
  • För helåret 2020 genererade Cash App 4,57 miljarder dollar i bitcoinintäkter och 97 miljoner dollar i bitcoin bruttovinst, upp x9 respektive x12 jämfört med motsvarande period föregående år.

Företaget medgav att volatiliteten på marknaden kunde se att dessa siffror förändrades under 2021 – och därefter, och tillade

“I framtida kvartal inser vi att bitcoinintäkterna kan fluktuera till följd av förändringar i kundernas efterfrågan eller marknadspriset på bitcoin.”

Samtidigt verkar det som att Dorsey har känt sig generös när det gäller alla saker som är BTC-relaterade, kanske mot bakgrund av hans företags senaste ekonomiska resultat.

Den donationsfinansierade Bitcoin-nätverksforskningen och utvecklingen Rand tog till Twitter för att tacka Dorsey för att ha bidragit med BTC 1 till saken, skrivande att det var “hedrat att ha mottagit” donationen “till vårt utvecklingsfinansieringsarbete från ingen ringare än [Dorsey]. ”

I skrivande stund (09:37 UTC) handlas BTC till 50 871 USD och ökar med 5,5% på en dag och 3,5% på en vecka.
___
Läs mer:
– Crypto öppnar PayPal, Square, Visa till nya intäktsströmmar – Fitch
– Megan Thee Stallion Hoppar på Jack Dorseys Bitcoin-tåg med 1 miljon USD-biljett
– Amerikas äldsta bank, BNY Mellon, Goes Bitcoin
– PwC-chef: mexikanska företag vill följa Tesla till Bitcoin Investment
– Tysklands största bank pratade, nu går det Crypto Walk
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run

Source link